39 de orfani refugiați din regiunea Odesa sunt găzduiți la așezământul Părintelui Tănase de la Valea Plopului

1061

Un grup format din 39 de copii din regiunea Odesa este găzduit la așezământul Părintelui Tănase de la Valea Plopului.

Părintele Nicolae Tănase, prin cele două case de tip familial nou înființate în cadrul Asociației Pro Vita „Sfântul Brâncoveanu” și, respectiv, în cadrul Asociației Pro Vita „Născuți și nenăscuți”, și-a deschis brațele pentru acești copii, care provin dintr-un orfelinat din apropiere de Odesa.

Sprijinul este oferit în strânsă colaborare cu prefectura și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova.

Numărul celor care vor ajunge la Valea Plopului ar putea crește în funcție de nevoile de cazare și de spațiul disponibil la așezământ.

Deși sunt speriați de ceea ce au lăsat în urmă, copiii au început să se acomodeze. În acest sens îi ajută și prezența multor copii români care locuiesc la așezământ, afirmă Părintele Paroh Nicolae Tănase, citat de Glasul Cetății.

Cheltuielile pentru întreținerea copiilor sunt asigurate de Asociația Pro Vita Valea Plopului, însă orice ajutor este binevenit: alimente, bani, produse de igienă, materialele de construcție.

Pentru donații în bani destinate copiilor de la așezământ, datele sunt:

Parohia Valea Plopului, județul Prahova
Cod fiscal: 7250 870
Cont IBAN: RO94 RNCB 0211 0118 4771 0001
Banca: BCR Sucursala Vălenii de Munte
Numele băncii: Banca Comercială Română
Adresa băncii: Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova
Codul băncii: 53940
Codul Swift: RNCBROBU
Detalii plată: Pentru beneficiarii din Centrul Social

În regiunea Odesa trăiesc aproximativ 125.000 de etnici români.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
729

Mesajul de felicitare al Episcopului Ioan de Soroca, adresat Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir la împlinirea a 32 de ani de arhierie

Înaltpreasfințite stăpâne și iubitor Părinte al nostru, În urmă cu 32 de ani, la data de 21 iulie, anul 1989, arătând smerita ascultare lui Dumnezeu și Bisericii Sale, V-ați asumat crucea și lucrarea arhieriei. Ajungând la Chișinău ați descoperit o eparhie vătămată și stigmatizată de regimul fără de Dumnezeu de altă dată. Doar 186 de […]


Foto