Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o discuție cu Preacuvioasa Egumenă Epistemia, stareța Mănăstirii Suruceni

176

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut, la data de 2 septembrie 2021, o discuție duhovnicească la Reședința mitropolitană cu Preacuvioasa Egumenă Epistemia (Goncearenco), stareța Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Suruceni.

Egumena Epistemia a relatat Întâistătătorului despre activitatea duhovnicească a obștii și despre etapele de realizare a lucrărilor de restaurare şi renovare a mai multor obiective din patrimoniul mănăstiresc. De asemenea, Maica Egumenă a invitat pe Părintele Mitropolit la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe-Ismail, ale cărui sfinte moaște se află în mănăstire.

Mitropolitul Vladimir a primit cu drag invitația Egumenei Epistemia de a liturghisi la Mănăstirea Suruceni, în data de 17 septembrie 2021, de ziua cinstirii Sfântului Ierarh Dionisie.

Sfântul Ierarh Dionisie, fiu ales al Bisericii, următor al cuvioşilor nevoitori, cinstit Ierarh, blând și preaînțelept păstor, a fost trecut în rândul sfinților în urma deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 25 octombrie 2018, cu data de prăznuire 17 septembrie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
102

PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a participat la Sfânta Liturghie praznicală în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” din Orhei

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a participat la Sfânta Liturghie praznicală în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Orhei. În această zi Înaltpreasfințitul NICODIM, arhiepiscop de Edineț și Briceni aniversează 65 de ani ai vieții. La slujba de sărbătoare […]