Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o discuție cu Preacuvioasa Egumenă Epistemia, stareța Mănăstirii Suruceni

988

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut, la data de 2 septembrie 2021, o discuție duhovnicească la Reședința mitropolitană cu Preacuvioasa Egumenă Epistemia (Goncearenco), stareța Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Suruceni.

Egumena Epistemia a relatat Întâistătătorului despre activitatea duhovnicească a obștii și despre etapele de realizare a lucrărilor de restaurare şi renovare a mai multor obiective din patrimoniul mănăstiresc. De asemenea, Maica Egumenă a invitat pe Părintele Mitropolit la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe-Ismail, ale cărui sfinte moaște se află în mănăstire.

Mitropolitul Vladimir a primit cu drag invitația Egumenei Epistemia de a liturghisi la Mănăstirea Suruceni, în data de 17 septembrie 2021, de ziua cinstirii Sfântului Ierarh Dionisie.

Sfântul Ierarh Dionisie, fiu ales al Bisericii, următor al cuvioşilor nevoitori, cinstit Ierarh, blând și preaînțelept păstor, a fost trecut în rândul sfinților în urma deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 25 octombrie 2018, cu data de prăznuire 17 septembrie.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
516

Prăznuirea Soborului Sfîntului Prooroc, Înaintemergătorului și Botezătorului Domnului Ioan, la Catedralei ”Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Joi, 20 ianuarie 2022, Biserica Ortodoxă a făcut prăznuirea Soborului Sfîntului Prooroc, Înaintemergătorului și Botezătorului Domnului Ioan, cel mai mare dintre profeți, glasul care strigă în pustie „gătiți calea Domnului”, turtureaua pustiei care a binevestit primăvara harului, făclia Luminii dumnezeiești, răsăritul ce a vestit pe Soarele Dreptății, ca un înger pămîntesc și om ceresc, care […]