Lavra Sveatogorsk din regiunea Donețk a avut de suferit în urma bombardamentelor

1128
Din cauza acțiunilor militare, bisericile Lavrei de la Sveatogorsk și chiliile în care locuiau monahii și refugiații au fost deteriorate.

În ziua de 12 martie, în timpul bombardamentului asupra orașului Sveatogorsk, regiunea Donețk, au fost lovite clădirile Lavrei în cinstea Adormirii Maicii Domnului de la Sviatogorsk. După cum a specificat starețul mănăstirii Mitropolitul Arsenie, bomba a căzut lângă podul care leagă Lavra de orașul Sveatogorsk.

Toate ferestrele catedralei Adormirii Maicii Domnului și ale bisericii Acoperământului Maicii Domnului au fost zdrobite, iar hotelul Lavrei în care au găsit adăpost 520 de refugiați, printre care erau 200 de copii, a fost avariat, unii viețuitori au fost răniți de fragmentele de sticlă care au zburat din ferestrele zdrobite, îl citează pe Vlădica canalul de Telegram al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

UJO a scris mai devreme că mai multe lăcașuri ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene au avut deja de suferit din cauza bombardamentelor. Preoții și enoriașii din toate eparhiile au amenajat posturi de ajutor pentru victime. În același timp, radicalii și reprezentanții detașamentelor de apărare teritorială din Vestul Ucrainei au intensificat acaparările forțate ale lăcașurilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: spzh.news/ro/


Articole postate de același autor
524

În Duminica Duminica dinaintea Naşterii Domnului PS Siluan al Orheiului a liturghisit la Mănăstirea Curchi

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi. Duminica dinaintea Nașterii Domnului este o pregătire către această mare sărbătoare, este o introducere în taina care o însoțește. Evanghelia […]