Sfinţirea casei mortuare ,Sf. şi Dreptul Lazăr” din s. Rezina, Ungheni

408

În Duminica a-IV-a după Paşti numită şi a Slăbănogului, cînd s-a cinstit şi mutarea Sfintelor Moaşte ale Sfîntului Părinte Ierarh Nicolae din Cetatea Mira Lichiei în oraşul Bari, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, creştinii din satul Rezina raionul Ungheni s-au bucurat de un eveniment important, de sfinţirea casei mortuare din incinta cimitirului.

Prin staruința preotului paroh Preotul Nicolae CANTEMIR, strădania credincioşilor din parohie, cît şi contribuţia altor persoane lucrările au fost duse la bun sfîrşit. Astfel sfinţindu-se casa mortuară cu hramul ,,Sf. şi Dreptul Lazăr”, la eveniment au fost prezenţi alături de preotul paroh şi de enoriaşi, protopotul circumscripţiei Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, Secretarul protopopiatului Ungheni, Preotul Vitalie NICHIFOREAC, vice-preşedintele raionului Ungheni, Dn. Petru GHERASIMOV, primarul localităţii dn-a Valentina GROSU şi directorul şcolii dn-l Serghei ANDRUŞCA.

Părintele protopop în cuvîntul său a menţionat importanţa unor asemeni locaşuri ce a fost sfinţit. De asemenea a mulţumit tuturor pentru contribuţia şi străduinţa fiecăruia de a duce la bun sfîrşit lucrările care de mult timp se începuse şi acum cu ajutorul lui Dumnezeu au fost finalizate.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole Asemănătoare
732

Milostenia apropie sufletul de Dumnezeu

„Milostenia și postul sunt aripile rugăciunii. Rugăciunea noastră niciodată nu zboară mai repede la Dumnezeu ca atunci când e ajutată de post și milostenie.” (Părintele Cleopa Ilie) În această perioadă de pregătire pentru Sfântul și Marele Post al Învierii Domnului, Preotul Anton CHIRICA, parohul bisericii cu hramul ,,Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Barboeni, raionul […]

Articole postate de același autor
5575

O rețetă minunată

Undeva, la noi în ţară, într-un sat, după război, Oamenii trăiau în lipsuri, sărăcie şi nevoi. Toţi erau lihniţi de foame, nu aveau nimic în pungă Şi n-aveau din ce să facă, nici măcar o supă lungă. Într-o zi, trecu pe-acolo un călugăr de la schit, Un bătrân cu barbă albă, blând şi îmbunătăţit. Cum […]