Sfinţirea casei mortuare ,Sf. şi Dreptul Lazăr” din s. Rezina, Ungheni

331

În Duminica a-IV-a după Paşti numită şi a Slăbănogului, cînd s-a cinstit şi mutarea Sfintelor Moaşte ale Sfîntului Părinte Ierarh Nicolae din Cetatea Mira Lichiei în oraşul Bari, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, creştinii din satul Rezina raionul Ungheni s-au bucurat de un eveniment important, de sfinţirea casei mortuare din incinta cimitirului.

Prin staruința preotului paroh Preotul Nicolae CANTEMIR, strădania credincioşilor din parohie, cît şi contribuţia altor persoane lucrările au fost duse la bun sfîrşit. Astfel sfinţindu-se casa mortuară cu hramul ,,Sf. şi Dreptul Lazăr”, la eveniment au fost prezenţi alături de preotul paroh şi de enoriaşi, protopotul circumscripţiei Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, Secretarul protopopiatului Ungheni, Preotul Vitalie NICHIFOREAC, vice-preşedintele raionului Ungheni, Dn. Petru GHERASIMOV, primarul localităţii dn-a Valentina GROSU şi directorul şcolii dn-l Serghei ANDRUŞCA.

Părintele protopop în cuvîntul său a menţionat importanţa unor asemeni locaşuri ce a fost sfinţit. De asemenea a mulţumit tuturor pentru contribuţia şi străduinţa fiecăruia de a duce la bun sfîrşit lucrările care de mult timp se începuse şi acum cu ajutorul lui Dumnezeu au fost finalizate.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole Asemănătoare
349

Ziua copiilor la Ungheni

Miercuri, 1 iunie 2016, a fost o zi plină de activități și surprize pentru copii. În incinta Centrului Eparhial din orașul Ungheni, la orele 15:00, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Departamentul Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova a desfășurat un șir de activități de […]

Articole postate de același autor