Sfinţirea casei mortuare ,Sf. şi Dreptul Lazăr” din s. Rezina, Ungheni

595

În Duminica a-IV-a după Paşti numită şi a Slăbănogului, cînd s-a cinstit şi mutarea Sfintelor Moaşte ale Sfîntului Părinte Ierarh Nicolae din Cetatea Mira Lichiei în oraşul Bari, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, creştinii din satul Rezina raionul Ungheni s-au bucurat de un eveniment important, de sfinţirea casei mortuare din incinta cimitirului.

Prin staruința preotului paroh Preotul Nicolae CANTEMIR, strădania credincioşilor din parohie, cît şi contribuţia altor persoane lucrările au fost duse la bun sfîrşit. Astfel sfinţindu-se casa mortuară cu hramul ,,Sf. şi Dreptul Lazăr”, la eveniment au fost prezenţi alături de preotul paroh şi de enoriaşi, protopotul circumscripţiei Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, Secretarul protopopiatului Ungheni, Preotul Vitalie NICHIFOREAC, vice-preşedintele raionului Ungheni, Dn. Petru GHERASIMOV, primarul localităţii dn-a Valentina GROSU şi directorul şcolii dn-l Serghei ANDRUŞCA.

Părintele protopop în cuvîntul său a menţionat importanţa unor asemeni locaşuri ce a fost sfinţit. De asemenea a mulţumit tuturor pentru contribuţia şi străduinţa fiecăruia de a duce la bun sfîrşit lucrările care de mult timp se începuse şi acum cu ajutorul lui Dumnezeu au fost finalizate.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole Asemănătoare
791

În Duminica Lăsatului sec de brînză PS Petru a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”

În Duminica Lăsatului sec de brînză, 13 martie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni. În dimineaţa zilei, Preasfinţia Sa, a fost întîmpinat de soborul de preoţi slujitori împreună cu candidatul spre hirotonire în trepta de diacon, […]

Articole postate de același autor
365

Sfântul Apostol Andrei cinstit la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni

In ziua de marți, 13 decembrie 2016, cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîntul Apostol Andrei cel întîi chemat, Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni, și-a deschis larg porțile pentru toți cei care îl cinstesc pe acest mare sfînt atît de important pentru neamul nostru. Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de […]