Adunarea ordinară a protopopiatului Ungheni

1114

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, joi, 25mai 2016, în incinta Paraclisului Episcopal ,,Sfinții Trei Ierarhi” din orașul Ungheni a avut loc adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni. Adunarea a fost prezidată de Protopopul Circumscripției Ungheni,Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU.

Dat fiind faptul în cadrul Adunării Generale Anuale, a preoților din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, s-a luat decizia, ca anul 2016 în cuprinsul Episcopiei noastre să fie numit ,,SFÂNTA SCRIPTURĂ – DE LA CITIRE LA FAPTE”. Potrivit deciziei Adunării Eparhiale Generale, din ciclul de activități al programului pastoral-misionar de lucru pentru acest an, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la fiecare adunare ordinară a protopopiatului, câte un preot numit de Preasfinția Sa, să susțină un seminar pe o temă numită de Ierarh.

Protoiereul Vasile GUJIA a susținut un seminar cu tema ,,Canonul Sfintei Scripturi,traduceri- istorie şi actualitate”, după care au urmat diferite discuții cu întrebări și răspunsuri despre tema dată. Preoții au rămas mulțumiți de astfel de discuții, așa teme cu dezbateri în cadrul adunărilor. Următorul seminar va fi susținut de Protoiereul Andrei URSOI, cu tema: ,,Sensul lecturii scripturistice in rinduiala Sfintei Liturghii”.

Părintele protopop a dat citire circularelor care au aparut pe sietul episcopiei noastre cu binecuvintarea Preasfinţitului PETRU,Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

În cadrul adunării a intervenit Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Președintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tineret, care a discutat ultimele nuanțe despre activitatea a III-a a proiectului concursului brain-ring unde fiecare raion si-a ales echipa. Au fost nominalizați tinerii care în urma concursului dat au fost aleși 7 tineri pentru a pleca într-o călătorie de 7 zile în Bulgaria, cadou oferit învingătorilor de Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Tot aici a discutat cu preoții despre un alt proiect a Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret și anume tabăra de vară din perioada 5-8 iunie 2016, sub genericul: Tinerețea, de la egal la egal amical, la care vor participa 50 preoți și 80 tineri din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Următoarea adunare a protopopiatului Ungheni, va avea loc pe data de 30 iunie 2016.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole Asemănătoare
894

Adunarea Protopopiatului Telenești

Luni, 11 iunie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul “Sfînta Treime” din satul Hirișeni, r. Telenești a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti. Ședința a fost prezidată de către protoiereul Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții. În această zi cînd biserică cinstește pe Sfîntul […]

Articole postate de același autor
5565

Tot ce visezi devine realizabil…

Da, şi totuşi numărul de oameni morţi e acelaşi sau creşte. Oamenii nu mai sunt ucişi; se sinucid – apăsând pe pedală mai mult decât este în siguranţă, mâncând ce‑i face rău, bând ce‑i face rău, punându‑şi ştreangul de gât – deci, urăşte viaţa. Pentru că nimeni nu l‑a învăţat, nimeni nu a fost un […]


Foto