Festivalul Pascal „Hristos a înviat!”, desfășurat la Coșnița, Dubăsari

203

În Lunea Luminată, 6 mai 2024, la Casa de cultură din comuna Coșnița, raionul Dubăsari, cu binecuvântarea Protopopului de Criuleni și Dubăsari, Prot. Oleg Vieru, și la inițiativa preotului Dumitru Darmancev, responsabil de domeniul Culturii în raionul Dubăsari din cadrul Protopopiatului, precum și în colaborare cu administrația publică locală, în premieră a avut loc Festivalul Pascal cu genericul Hristos a înviat!.

În cuvântul de felicitare, părintele Protopop Oleg Vieru a menționat faptul că această primă ediție este o sămânță semănată în pământ fertil care va rămâne în istorie și va aduce roade prin promovarea valorilor creștin-ortodoxe în rândul creștinilor. Deasemenea prot. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei a menționat faptul că Hristos trebuie slăvit nu doar în Biserici și case, dar și pe scenă prin cântări.

La rândul său, părintele Dumitru Darmancev a mulțumit pentru prezenta impunătoare a creștinilor și a făgăduit că prin purtarea de grija a lui Dumnezeu acest festival va dăinui peste ani.

Festivalul a fost deschis de corul preoților din protopopiatul de Criuleni și Dubăsari, dirijor prot. Teodor Vrabie, bucurând auzul celor prezenți cu frumoasele cântări pascale, urmat de alte 11 colective artistice din raion.

Sursa: Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari


Articole postate de același autor
1549

Dacă copilul nu primeşte suficientă dragoste, sufletul lui se ofileşte

Dacă copilul nu primeşte suficientă dragoste, sufletul lui se ofileşte ca o plantă la întuneric. Apar aşa-numitele „deviaţii psihice”, dificultăţi de caracter şi defecte de personalitate, mergând până la boli psihice. Egocentrismul nu este înnăscut la copil, aşa cum presupun numeroşi psihologi. Noi vedem că el este inerent copiilor lipsiţi de dragostea părintească şi care […]