Act filantropic în satul Manoilești, raionul Ungheni

2353

Miercuri, 2 martie 2016. Potrivit discursului, Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, rostit în cadrul adunării ordinare a protopopiatului Hîncești, Filantropia Creștină – Mod de Trăire a Cuvântului Scripturistic: „Trăim într-un secol care ne pune la încercare nu numai puterea de a depăşi greutăţile de tot felul, ci chiar latura profund umană a existenţei noastre. Astăzi, cuvinte ca milă, solidaritate, sprijin, ajutor, dragoste faţă de cei din jur par a se fi pierdut în iureşul unei vieţi tot mai grăbite. Ca întotdeauna, Biserica rămâne un reazem pentru credincioşii săi, încercând să-i întoarcă unii cu faţa către ceilalţi şi să le reamintească unul dintre principiile fundamentale ale Ortodoxiei: dragostea faţă de aproapele.”

Ierarhul nostru, mereu a fost un exemplu preoților din cuprinsul episcopiei noastre și nu numai, atît prin cuvînt cît și prin faptă. De această dată Preasfinția Sa, a ajutat un om nevoiaș din satul Manoilești, raionul Ungheni, care cu greu mai poate rezista în fața greutăților vieții acesteia.

Chiriarhul prin intermediul vicepreședintelui Sectorului Eparhial, Activitate Socială și Caritate, Protodiacon Victor ROTARI, a cumpărat lemne de foc fratelui Gavril BOSTAN, iar acum i-a transmis detergent, săpun și produse alimentare: paste făinoase, terciuri de mai multe feluri, mazăre, fasole, orez, mei, ulei de floarea soarelui, mazăre verde, paste de roșii, condimente, oțet, conserve de pește și carne pentru o bună perioadă de timp.

Omul nevoiaș a mulțumit Preasfinției Sale, cu lacrimi în ochi, pentru purtarea de grijă și susținere în aceste clipe grele din viața sa.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole postate de același autor
2444

Să vedem dacă sufletul nostru este curat, pentru a putea vedea limpede faptele semenilor noștri

În cuprinsul Sfintelor Evanghelii observăm că Hristos, pentru ai înțelepți pe ucenici, dar și pe ceilalți ascultători ai lui, cât și pentru faptul de a se face mai înțeles, le spune adesea pilde pline de învățătură. După acest model, și Sfinții Părinți în cărțile și cuvântările lor de învățătură spuneau adesea pilde cu tâlc duhovnicesc. […]