Ziua Sfintelor Femei Mironosițe sărbătorită la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului”

505

Sfânta zi în care s-a evidențiat curajul, devotamentul și dragostea jertfelnică a Sfintelor Femei Mironosițe a fost trăită din plin la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului”.

În această aleasă zi a fost săvârșită Sfânta Liturghie, au fost felicitate toate femeile ortodoxe, oferindu-le urări de binecuvântare, păstrare a flacărei credinței și înmulțirii dragostei jertfelnice după modelul Sfintelor Femei Mironosițe.

Spre bucuria clericilor ce au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, protos fiind prot. Ioan Plămădeală, foarte multe enoriașe în această zi a lor, au primit Sfânta Euharistie, împărtășindu-se cu Hristos Cel înviat.

După slujbă a urmat un cadou deosebit, a fost ținut un concert de muzică pascală, interpretat de către corul de copii „Lia-Ciocârlia”.

La sfârșit au fost oferite în dar mici „amintiri” în cinstea praznicului.

Sursa: csf.md


Articole postate de același autor
946

Botezul Domnului sărbătorit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

Tropar, glasul 1: În Iordan botezându-Te Tu, Doamne, închinarea Treimii S-a arătat: că glasul Părintelui S-a mărturisit ție, Fiu iubit pe Tine numindu-Te și Duhul în chip de porumbel a adeverit întărirea cuvântului. Cel ce Te-ai arătat, Hristoase Dumnezeule și lumea ai luminat, Slavă Ție. Marți, 19 ianuarie 2021, în ziua praznicului Botezului Domnului, enoriașii […]