Zi de sărbătoare la mănăstirea ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi

489

Cu prilejul zilei Sfîntului Duh, luni, 21 iunie, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, împreună cu un impresionant sobor de preoți, a oficiat Sfînta Liturghie Arhierească la mănăstirea ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi, care-și serbează în aceste zile hramul. Serviciul divin a fost săvîrșit în paraclisului cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului”.

Un număr mare de închinători și pelerini și-au îndreptat pașii în dimineața zilei de luni spre străvechea vatră monahală ca să se roage aici la această mare sărbătoare. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici al mănăstirii.

Sfînta Liturghie a fost urmată de înconjurarea în procesiune solemnă a sfîntului locaș, de către arhiereu, soborul slujitorilor și mulțimea credincioșilor, și slujba unui Te Deum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra acestei Sfintei Mănăstiri, Țării noastre și a poporului binecredincios.

În cinstea sărbătorii, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost invitați să ia parte la o agapă frățească, pregătită cu multă dragoste de viețuitoarele mănăstirii.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
4058

„Roagă-te pentru căsătorie binecuvântată” – ajutorul Sfântului Spiridon pentru întemeierea unei familii

Aș vrea să povestesc și eu câteva dintre minunile Sfântului Spiridon. Înainte de căsătorie, mă întrebam cărui sfânt și cum să mă rog ca să am o căsnicie sporitoare. Și, într-o noapte, Sfântul Spiridon, apărându-mi în vis, mi-a spus: „Mergi și dă pomelnic la biserica mea și roagă-te pentru căsătorie binecuvântată”. L-am ascultat și exact […]


Foto