Zi de sărbătoare la mănăstirea ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi

1249

Cu prilejul zilei Sfîntului Duh, luni, 21 iunie, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, împreună cu un impresionant sobor de preoți, a oficiat Sfînta Liturghie Arhierească la mănăstirea ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi, care-și serbează în aceste zile hramul. Serviciul divin a fost săvîrșit în paraclisului cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului”.

Un număr mare de închinători și pelerini și-au îndreptat pașii în dimineața zilei de luni spre străvechea vatră monahală ca să se roage aici la această mare sărbătoare. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici al mănăstirii.

Sfînta Liturghie a fost urmată de înconjurarea în procesiune solemnă a sfîntului locaș, de către arhiereu, soborul slujitorilor și mulțimea credincioșilor, și slujba unui Te Deum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra acestei Sfintei Mănăstiri, Țării noastre și a poporului binecredincios.

În cinstea sărbătorii, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost invitați să ia parte la o agapă frățească, pregătită cu multă dragoste de viețuitoarele mănăstirii.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1461

Ortodocșii americani au organizat un Marș pentru viață online și au scris o slujbă pentru victimele avortului

Ortodocșii americani au organizat joia trecută, în mediul online, propriul Marș pentru viață. Anul aceasta, în America a fost publicat și textul unei slujbe ortodoxe de rugăciune pentru victimele avortului. Principalii vorbitori ai evenimentului, care au participat de la distanță, au fost dr. Ana Iltis, profesor la Institutul Teologic Sf. Vladimir și directoarea Centrului de […]