Cu prilejul hramului Mănăstirii „Sf. Treime”, Rudi, creștini din mai multe parohii ale blagociniei Dondușeni au efectuat tradiționalul Drum al Crucii

893

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Nicodim, duminică, 20 iunie 2021, de sărbătoarea “Pogorîrea Sfîntului Duh”, zeci de creștini din blagocinia Dondușeni, respectînd tradiția, au participat la pelerinajul pe jos spre Mănăstirea Rudi. Însoțiți de preoți, pelerinii au parcurs un traseu de peste 40 de km. Creștinii au fost ghidați de către blagocinul protoiereul Veceslav Matiescu, împreună cu parohul satului Tîrnova, protoiereul Nicolai Negrescu și parohul satului Plop, protoiereul Oleg Strainu.

Pelerinajul a început din or. Dondușeni, în jurul orei 12:00, după binecuvântarea creștinilor, plini de bucurie sufletească au pornit la drum preaslăvindu-l pe Dumnezeu cu cântări și rugăciuni.

Acest eveniment are o însemnătate divină, osteneala creștinilor este primită ca pe o jertfă spre slava Sfintei Treimi și pentru a primi ajutor la cererile lor și pentru iertarea păcatelor.

Spre seară,  în jurul orei 20:00, osteniți, dar împăcați sufletește, pelerinii au fost întâmpinați la Sfânta Mănăstire de către stareță și maici sub dangătul clopotelor ce răsunau în codrii Nordului.

Acest drum parcurs cu dificultate a trezit în inimile și gîndurile creștinilor durerea, chinurile și osteneala lui Iisus Hristos care mergea spre Golgota să fie răstignit. Drumul lung ne-a istovit trupește, însă suntem întăriți și împăcați sufletește. Cel care merge cu râvnă pentru Mântuitorul, culege alese roade sufletești.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
4162

Crucea femeii și crucea bărbatului

Poartă-ţi crucea vieţii cu mulţumire. Calea ta către mântuire trece prin suferinţe, după cuvintele Apostolului: …că prin multe suferinţe trebuie să intrăm în Împărăţia lui Dumnezeu (Fapte 14, 22). Vei merge spre mântuire pe calea durerilor, a împreună-suferinţelor şi a morţii. Calea este pietroasă, cu spini, brăzdată de făgaşe. Dar însuşi faptul că-ţi porţi crucea […]