Un tânăr, cercetat penal pentru furt din subsolul unei biserici din Capitală

291

Un tânăr de 22 de ani din Strășeni riscă să facă pușcărie până la 4 ani, după ce ar fi furat mai multe bunuri dintr-o biserică.

Incidentul s-a produs în luna decembrie al anului trecut pe strada A. Mateevici din Capitală, transmite Știri.md.

Potrivit informației, poliția a fost sesizată de către reprezentanții unei biserici care au comunicat că din subsolul bisericii au fost sustrase mai multe bunuri, prejudiciul cauzat fiind estimat la 2.800 lei.

Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art.186 C.P.

În cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală întreprinse de către angajații poliției, s-a stabilit că individul a pătruns în interiorul încăperii prin forțarea lacătului ușii.

Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere din adiacentul bisericii.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, suspectul a fost reținut, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că bunurile sustrase le-a dus la domiciliu.

Actualmente el este cercetat penal pentru Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Sursa: știri.md

 


Articole postate de același autor
5421

Ieromonahul Savatie Baștovoi, despre libertate, vaccinare și statul totalitar

”Am crescut într-o lume în care aviatorii, ca Saint Exupery, aveau voie să scrie cărți, iar doctori ca Anton Cehov să facă dramaturgie, fără ca cineva să le reproșeze că nu sînt „specialiști”. Pînă mai ieri, jurnaliștii din toată lumea scriau investigații economice sau medicale, fără ca cineva să le închidă gura pentru că nu […]