Patriarhul Daniel face apel pentru încetarea conflictului armat dintre evrei şi palestinieni în Ţara Sfântă

738

Patriarhul Daniel face un apel pentru încetarea violenţei și restabilirea păcii inter-etnice și religioase în Țara Sfântă:

 

În contextul îngrijorător creat de escaladarea gravelor violențe de natură armată ce se desfăşoară actualmente în spațiul israeliano-palestinian, ostilități militare care au condus deja la moartea multor persoane civile, între care şi mulți copii, Patriarhia Română se roagă lui Dumnezeu pentru încetarea conflictului şi restabilirea păcii în Ţara Sfântă.

Orice conflict armat prelungit, alimentat de ură și resentiment, provoacă multă suferință celor nevinovați și răni foarte adânci în toate registrele vieții sociale.

Deși par foarte greu de realizat, pacea, dialogul şi reconcilierea rămân totuşi calea cea mai dreaptă şi mai demnă pentru a depăşi conflictele între persoane şi popoare.

Adresăm un apel stăruitor pentru încetarea violenţei și restabilirea păcii inter-etnice și religioase în Țara Sfântă, cu speranţa reluării vizitelor în siguranță pentru toți pelerinii doritori de închinare în „Orașul păcii” – Ierusalim şi în toată Ţara Sfântă. Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască decidenţilor politici înţelepciunea făcătorilor de pace, apărători ai vieții umane.

 

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
632

A trecut la cele veșnice Protoiereul mitrofor Nicolae Gavrilița

Joi, 24 februarie, după o boală grea și îndelungată a trecut la cele veșnice Protoiereul mitrofor Nicolae Gavrilița, parohul de onoare al bisericii cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din s. Vorniceni, r. Strășeni. ÎPS Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de condoleanţe la trecerea în veşnicie a părintelui Nicolae. Am primit cu tristețe […]


Foto