Rechizite școlare întru susținerea copiilor din familiile persoanelor cu deficiențe de vedere

398

Comunitatea de pe lângă Biserica „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou” din cartierul Telecentru al Capitalei a încheiat campania de colectare a ajutoarelor sociale sub formă de rechizite școlare întru susținerea copiilor din familiile persoanelor cu deficiențe de vedere.

La inițiativa preotesei Ruxanda Cheibaș, organizatorul campaniei, zilele acestea s-a petrecut distribuirea ajutoarelor către beneficiarii din familiile aflate la evidență în cadrul Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

„Biserica noastră are de mai mulți ani o conlucrare frumoasă cu Asociația Nevăzătorilor din Moldova, unindu-se pentru un scop comun: ajutorarea persoanelor cu deficiență de vedere și a familiilor acestora. Copiii născuți în aceste familii aparțin comunității noastre ecleziale și sunt copii talentați, având un mare potențial intelectual şi spiritual. Pentru ei, precum și pentru mulți alți copii, viața se poate schimba spre mai bine dacă ne pasă de ei și îi motivăm să depună sârguință în a învăța bine ca să poată avea un viitor frumos în țară și să fie un sprijin de nădejde pentru părinții lor”, a menționat preoteasa Ruxanda Cheibaș.

Biserica „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou” pune un accent deosebit pe ajutorarea persoanelor cu deficiențe de vedere, or, Sfântul locaș se înalță pe un teren oferit de Asociația Nevăzătorilor din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
184

În Duminica a VI-a după Cincizecime Înaltpreasfinţitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Înaltpreasfinţitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni, a oficiat, în Duminica a VI-a după Cincizecime, Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, în fruntea soborului de slujitori ai lăcașului sfînt şi în prezenţa mulţimii credincioşilor. La final, Ierarhul a adresat credincioşilor un cuvînt de învăţătură în care a explicat pericopa evanghelică […]