Actualitate

Tineri teologi de la Iași într-un pelerinaj în Basarabia

2760

Ȋn perioada 12-13 noiembrie, un grup de 35 tineri, studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, a efectuat un pelerinaj la locurile sfinte din Basarabia. Grupul a fost însoțit de protos. Nathanael Neacşu, slujitor al catedralei mitropolitane din Iași.

Programul pelerinajului a fost foarte minuţios conceput, astfel încât, într-un interval de timp scurt, să poată fi atinse cât mai multe obiective. Printre cele mai importante obiective vizitate se numără mănăstirile Hâncu și Suruceni, Complexul de mănăstiri rupestre de la Orheiul Vechi, dar și Mănăstirea Curchi, aceasta din urmă fiind unul dintre cele mai frumoase așezăminte din Basarabia.
În Chișinău tinerii au vizitat mai multe obiective turistice, dar și Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta USM, unde părintele Octavian Moşin, parohul bisericii, le-a relatat despre istoria acestui lăcaş și le-a oferit daruri din partea Asociației Studenților Creștini Ortodocși. 
Pe tot parcursul pelerinajului tinerii teologi au fost ghidaţi şi îndrumaţi de către Anatolie Stefanov, studentul basarabean care-și face studiile la Iași. Iar cel care a facilitat venirea tinerilor ieșeni la Chișănău este avocatul Iulian Rusanovschi.

Articole Asemănătoare
1978

Un pelerinaj de neuitat organizat de protopopiatul Chişinău, sectorul I

Protopopiatul Chişinău, sectorul I, a răspuns cererilor parvenite din partea unor asociaţii obşteşti din capitală. de a fi organizat un pelerinaj pentru familii socialmente vulnerabile, precum li pentru câteva centre de plasament pentru copii. Astfel, peste 80 de persoane au beneficiat de un pelerinaj la mănăstirile Saharna şi Ţâpova. În cadrul pelerinajului au fost vizitate […]

Articole postate de același autor
6319

Biruieşte răul prin bine!

 „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele!”, ne învaţă Sfântul Apostol Pavel (Romani 12, 21). Apostolul neamurilor nu s-a oprit la cuvinte, ci a concretizat prin fapte învăţătura lui. (A spune că înveţi pe cineva ceva, spunea Sfântul Serafim de Sarov, este ca şi cum ai arunca o piatră din clopotniţă pe pământ. […]