Sfințirea Gimnaziului „M. Eminescu” din or. Orhei

1019

La 13 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, și la inițiativa Dnei Raisa Gherasim, Directorul instituției publice de învățământ, a avut loc sfințirea clădirii Gimnaziului „M. Eminescu” din or. Orhei și a sălilor de clasă.

La slujba  religioasă oficiată de către Pr. Ierom. Spiridon (Pahom), Prof. de Religie în cadrul acestei instituții, dimpreună cu Ieromonahul Gurie (Curnic), a participat conducerea instituției, corpul didactic al gimnaziului, elevi, părinți și oaspeți prezenți la sărbătoare.

După oficierea rânduielii sfințirii instituției, Părintele Ierom. Spiridon a adresat celor prezenți un cuvânt de felicitare, în care a vorbit despre importanța evenimentului duhovnicesc: „Prin rugăciunile înălțate în cadrul acestei frumoase slujbe de binecuvântare, ne-am rugat Bunului Dumnezeu să trimită pe îngerul Său cel păzitor și să izbăvească de rele pe toți cei ce activează, învață și se învață în această instituție publică și să binecuvânteze inimile celor care cu adevărat caută să primească înțelepciune și cunoștințe. Aduc profunde mulțumiri întregului colectiv pedagogic, cât și personalului tehnic al școlii, pentru implicarea activă în organizarea acestui eveniment de suflet ziditor. Cu această ocazie aș dori, de asemenea, să-mi  exprim și umila mea recunoștință din partea Bisericii noastre față de administrația acestui  gimnaziu, care necăutând la multele piedici și ispite care se ivise în cale, și-a depus toată truda și frumoasa atârnare față de predarea disciplinei Religiei în școală, conștientizând necesitatea majoră a acesteia într-o lume în care tinerii noștri sunt atât de mult expuși păcatului, pentru care faptă îl rog pe Dumnezeu să Vă răsplătească din belșug cu mari daruri pe toți, atât elevi, cât și profesori. Predarea disciplinei Religia în școală reprezintă un pas important  spre apropierea tinerilor de Dumnezeu și o cale sigură spre un viitor prosper, liniștit și armonios”.

         De asemenea, din partea PS Siluan, Episcop de Orhei, a fost transmis un mesaj de felicitare de către Dl Serghei Crudu, asistentul personal al Preasfinției Sale, către conducerea gimnaziului cu ocazia acestei frumoase sărbători, în care s-a subliniat și importanța actului predării disciplinei „Religia” în școală, întrucât tinerii sunt speranța și viitorul de mâine al Bisericii și al țării, cei care nădăjduim că le vor reprezenta și apăra cu vrednicie: „Tinerii, simbol al frumuseții vieții veșnice netrecătoare, sunt cei care vor fi mărturisitori ai iubirii lui Hristos şi misionari ai Bisericii Lui în lume”, se menționa în mesajul Episcopului de Orhei.

În acest context, Dna Director Raisa Gherasim, a adresat  alese mulțumiri pentru mesajul Preasfinției Sale, preoților slujitori – pentru frumoasa slujbă de sfințire și binecuvântare, și în special a mulțumit Părintelui Ierom. Spiridon, pentru activitatea rodnică pedagogică pe care o desfășoară profesionist și cu dăruire de mai bine de un an în cadrul instituției, dar și pentru sfaturile duhovnicești și purtarea de grijă ca și părinte spiritual, pe care o manifestă cu multă atenție față de elevi și angajați.

Totodată, Directorul instituției a ținut să mulțumească în mod deosebit Grupului coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, invitați la ceremonie, care au înfrumusețat evenimentul cu cântările liturgice speciale interpretate cu multă măiestrie.

La finalul manifestării, Părintele Spiridon a oferit în dar instituției o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, rugându-L pe Mântuitorul Iisus Hristos să binecuvânteze și să dăruiască tot darul cel desăvârșit acestei instituții, cât și tuturor generațiilor de elevi care se vor educa și forma în ea.

Biroul de presă al Vicariatului de Orhei


Articole Asemănătoare
1646

Grupul coral bărbătesc „Gnosis” a participat la sărbătoarea hramului Mănăstirii Crasna din județul Prahova, România

Cu prilejul celebrării praznicului „Acoperământul Maicii Domnului” (pe stil nou), Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, aflat sub conducerea teologului Serghei Crudu, a participat la invitația PC Părinte Stareț Arhim. Nectarie Petre la manifestările prilejuite de sărbătoarea hramului Mănăstirii Crasna din județul Prahova, România. Sărbătoarea, care a durat 2 zile, sâmbătă și duminică (1-2 octombrie 2016), […]

Articole postate de același autor
516

A căuta să placi oamenilor este nimicirea virtuții

A căuta să placi oamenilor este nimicirea virtuții. Omul care caută să placă celorlalți cultivă virtutea pentru laudă, și nu pentru virtutea în sine; nu pentru a se desăvârși, ci ca să fie slăvit de oameni, nu pentru ca să placă lui Dumnezeu, ci pentru ca să placă lumii. A căuta să placi oamenilor face […]