Episcopul Ioan al Sorocii a participat la vernisarea Expoziției de artă plastică contemporană cu tematică creștină „Hristos a Înviat”

1255

În după amiaza zilei de joi, 11 aprilie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Ioan al Sorocii a participat la vernisarea Expoziției de artă plastică contemporană cu tematică creștină „Hristos a Înviat” ce se desfășoară în aceste zile la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din municipiul Chișinău.

Această activitate este ajunsă la a treia ediție, fiind organizată de către Sectorul Sinodal Arhitectură și Pictură bisericească a Mitropoliei Moldovei de comun cu Uniunea Artiștilor plastici din Republica Moldova.

Autorii celor mai deosebite lucrări au primit diplome mitropolitane și mențiuni din partea Uniunii Artiștilor plastici. Episcopul Ioan a transmis celor prezenți mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, vorbind și despre rolul icoanei în viața Bisericii Ortodoxe.

Protoiereul mitrofor Emanuil Brihuneț, președinte al juriului pentru concursul organizat cu această tematică a familiarizat pe cei prezenți despre etapele desfășurate, totodată reliefând valoarea lucrărilor expuse.

Expoziția este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, Centrul Expozițional Constantin Brâncuși, în parteneriat cu Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove.

Toți doritorii vor putea admira lucrările în perioada 11 aprilie – 1 mai 2019.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor

Foto