Taina Sfântului Maslu în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din s. Zastânca, r. Soroca

2407

În după amiaza zilei de duminică, 25 martie, Preasfinţitul Părinte Ioan, Episcopul Sorocii, a oficiat Taina Sfântului Maslu, în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din s. Zastânca, r. Soroca.

Alături de PS Ioan s-au rugat prot. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, arhim. Iacov (Buzu) de la mănăstirea Sireți, prot. Vadim Zlotea din localitatea Vasilcău și parohul bisericii, prot. Vadim Patrinica.

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul a vorbit despre cât de importantă este credinţa pentru cei care cer de la Dumnezeu vindecare sufletească şi trupească, exemplificând, în acest sens, vindecările săvârşite de Mântuitorul, în textele biblice ce se citesc în timpul Sfântului Maslu.

Totodată, Episcopul Sorocii a subliniat că în această perioadă a Sfântului şi Marelui Post creştinii sunt datori să-L caute pe Hristos, pentru ca prin El să primească tămăduire trupului şi sufletului şi să se unească în mod real cu El prin Sfânta Împărtăşanie.

Sursa: www.ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1776

Seminar teoretico-informativ „Fumatul, beția și drogurile – maladii ale societății contemporane”

„Prin iubire şi credinţă se ispăşeşte păcatul şi prin frica de Dumnezeu te fereşti de rele” (Pildele lui Solomon 16, 6) Un seminar teoretico-informativ a avut loc la data de 17 februarie 2017 în incinta Gimnaziului Izbiște și s-a desfășurat la inițiativa părintelui Victor Gangan în colaborare cu administrația gimnaziului. La seminar au participat părinți, profesori, […]