A avut loc Adunarea ordinară a preoților soroceni

1128

În dimineața zilei de 24 august curent, Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii a convocat adunarea clerului sorocean.

Întrunirea a avut loc în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” a municipiului Soroca.
În timpul ședinței arhiereul vicar a făcut un bilanț al ultimelor evenimente ce s-au desfășurat în cuprinsul Vicariatului, în special, Liturghia praznicală din 25 iulie, cu prilejul serbării Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” și vizita Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR la acest eveniment.

De asemenea s-a discutat despre participarea preoților și a credincioșilor la sărbătoarea din 3 septembrie de la mănăstirea Căpriana, consacrată Sfântului Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Părintele protopop Nicolae CRAVEȚ a relatat despre admiterea 2018 la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, specialitatea Teologie.

În încheierea adunării episcopul a răspuns la întrebările preoților, venind și cu îndemnurile corespunzătoare privind activitățile parohiale ale acestora.

Sursa: www.ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1637

Patriarhul Ilia: Omul poate deveni autodistructiv fără credinţa în Domnul

În pastorala de Paști, Preafericitul Părinte Ilia a vorbit despre pericolul ateismului, menţionând că acest „val s-a consolidat la nivel mondial” şi a devenit „clar modul în care omul poate fi ușor degradat, poate deveni neînţelept și autodistructiv fără credința în Domnul”. Pastorala a fost citită credincioşilor georgieni duminică în Catedrala din Tbilisi, anunţă Biserica […]


Foto