Finalul Campaniei de Paști pentru persoanele social-vulnerabile „Un dar pentru Înviere!”

1022

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada lunilor aprilie-mai 2021, s-a desfășurat Campania filantropică de Paști pentru persoanele social-vulnerabile „Un dar pentru Înviere!”, organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM, condus de Dl Serghei Crudu.

Pe parcursul celor două luni ale campaniei sociale au fost distribuite pachete alimentare și daruri la sute de familii beneficiare prin intermediului Grupului de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei, dar și cu implicarea și participarea a mai multe parohii, centre și instituții sociale din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, realizând fiecare împreună cu grupul local de voluntari acțiuni filantropice în comunitățile parohiale.

Slujitorii și voluntarii Bisericii au oferit atât ajutor financiar, cât și pachete cu produse alimentare și igienice, tradiționalul cozonac și ouă roșii, haine, încălțăminte, jucării, măști de protecție și dezinfectant, precum și alte daruri pascale, în special în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Produsele alimentare și igienice, cât și toate darurile donate de către parteneri și creștini au ajuns pe masa familiilor numeroase, a copiilor orfani și nevoiași sau a oamenilor bătrâni și bolnavi din țară, aflați fie în grija Bisericii sau a instituțiilor sociale de stat.

Aducem sincere mulțumiri și aleasă recunoștință tuturor participanților, partenerilor, donatorilor și voluntarilor campaniei din acest an, prin care am reușit împreună să aducem lumina și bucuria pascală prin darul nostru pe chipul celor mai triști ca noi!

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1209

A treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, citit de Preasfințitul Petru, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 17 martie, 2021, în seara zilei de miercuri a primei săptămâni din Postul Mare, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, înconjurat fiind de clericii Catedralei Episcopale ”Sfântul Binecredincios Kneaz  Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni, a săvârșit slujba Canonului cel Mare a Sfântului Andrei Criteanul. La această slujbă umilincioasă de pocăinţă au participat şi numeroşi creştini. La […]