Sondaj CURS: Biserica rămâne instituția în care românii au cea mai mare încredere

790

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în perioada 11-15 ianuarie a descoperit că Biserica rămâne în topul încrederii românilor.

Potrivit cercetării, 62% dintre români au încredere multă și foarte multă în Biserică. Pe locul doi se află autoritățile locale, respectiv primăriile, care se bucură de încrederea 60% dintre români.

Cele două sunt singurele instituții care se bucură de încrederea a peste jumătate din participanții la sondaj.

La baza topului încrederii realizat de CURS se găsesc Partidele (11% din români au încredere în ele), Parlamentul (12%) și Guvernul (26%).

Alte procente: Banca Națională a României – BNR se bucură de încrederea a 42% din români, iar Președinția de încrederea a 35%. Mass Media înregistrează un procent de încredere de 29%, iar ONG-urile de 27%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.100 de respondenți în vârstă de 18 ani și peste şi are o marjă maximă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date ale Institutului Național de Statistică.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
332

Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, la Catedrala mitropolitană din Chișinău

În Duminica a patra din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, enoriașii Catedralei mitropolitane s-au rugat împreună cu Arhipăstorul lor, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. Mitropolitului i-au coliturghisit: Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și soborul de preoți și diaconi ai Catedralei […]


Foto