Slujba Ajunului Marelui Praznic al Naşterii Domnului, săvârșită în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni

693

Joi, 6 ianuarie 2022, în Ajunul Marelui Praznic al Naşterii Domnului, Înaltreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Municipiul Ungheni.

În dimineaţa zilei, clericii Catedralei Episcopale au oficiat Ceasurile Împărătești și Obednița, după care Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei Episcopale a oficiat Vecernia praznicală cu citirea paremiilor rânduite de tipic, unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

La finele Slujbei Vecerniei Ierarhul, împreună cu soborul de preoţi slujitori, au cântat solemn troparul Naşterii Domnului în fața icoanei praznicale, după care Înaltpreasfinția Sa a ţinut un cuvânt ziditor la finele căruia a invitat toţi creştinii la Slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie din noaptea Naşterii Domnului, felicitând totodată și pe cei omagiați.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
582

Peste 100.000 de persoane au trecut pe la moaștele Sfinților Parascheva și Paisie în primele cinci zile de pelerinaj

Pelerinajul Sfintei Parascheva a fost deschis sâmbătă, 8 octombrie, când au fost așezate spre cinstire, alături de racla cuvioasei, și moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Numărul celor care au ajuns la Baldachinul de la Ansamblul Mitropolitan Iași depășește deja o sută de mii. 106.900 de persoane, este cea mai recentă estimare transmisă marți, […]