Slujba Ajunului Marelui Praznic al Naşterii Domnului, săvârșită în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni

312

Joi, 6 ianuarie 2022, în Ajunul Marelui Praznic al Naşterii Domnului, Înaltreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Municipiul Ungheni.

În dimineaţa zilei, clericii Catedralei Episcopale au oficiat Ceasurile Împărătești și Obednița, după care Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei Episcopale a oficiat Vecernia praznicală cu citirea paremiilor rânduite de tipic, unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

La finele Slujbei Vecerniei Ierarhul, împreună cu soborul de preoţi slujitori, au cântat solemn troparul Naşterii Domnului în fața icoanei praznicale, după care Înaltpreasfinția Sa a ţinut un cuvânt ziditor la finele căruia a invitat toţi creştinii la Slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie din noaptea Naşterii Domnului, felicitând totodată și pe cei omagiați.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
356

Părintele Porfirie: „Apocalipsa a fost scrisă ca să nu se petreacă”

Într-o vreme când din ce în ce mai mulți oameni simt nevoia, din cauza crizelor care îi afectează, să cerceteze evenimentele eshatologice ca cele descrise în Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, dar și acele lucruri făcute cunoscute prin harul Domnului profeților, părinților Bisericii și sfinților din zilele noastre ca părintele Paisie Aghioritul, trebuie totuși să luăm […]


Foto