“Alo, Iisus!”

6702

Preotul catolic din Madrid, Javier Cremades, a postat pe reţeaua de socializare FACEBOOK o întâmplare care s-a întâmplat recent în preajma Crăciunului în familia unui prieten de-al său.

“Într-o seară ca oricare alta, mama şi tatăl decid să ia cina împreună în oraş, lăsând-o pe fiica lor cea mare să aibă grijă de cei trei copii mai mici – doi frăţiori şi o surioară. Părinţii, după cum se precizează sunt nişte oameni profund credincioşi, creştini practicanţi, care au încercat să îşi educe copii conform principiilor creştine.

După ce părinţii au plecat să ia cina în oraş, a sunat telefonul fix. Era un prieten de-al tatălui, care se numea Iisus (în spaniolă se scrie Jesus – un nume foarte răspândit în Spania). Receptorul l-a luat fiul cel mic.

-“Alo, bună, tatăl tău e acasă?”

- “Nu, a plecat cu mama în oraş”

-“Dar cine-i la telefon?”

-“Sunt Toni, băiatul cel mic. Dar dumneavoastră cine sunteţi?”

-“ Sunt Iisus”

-“A! Bună, Iisus! Demult mi-am dorit să vorbesc cu tine!”

Şi de aici încolo, băiatul cel mic, Toni, a început să povestească absolut deschis şi cu încredere cu prietenul tatălui sau, crezând că i se adresează Fiului Lui Dumnezeu - Iisus.

Prietenul tatălui său a încremenit, neştiind cum să reacţioneze, ci pur şi simplu l-a ascultat cu mirare, până la capăt, pe băieţel.

După ce i-a spus ce avea de spus, băieţelul i-a zis:

-“Aşteaptă, te rog, un minut, fratele meu mai mare doreşte şi el să îţi spună ceva”

Toni i-a dat receptorul fratelui sau Alfonso, spunându-i: “Ia, vorbeşte! Este Iisus!”. Din nou s-a repetat aceeaşi situaţie ca cea de mai sus, şi Alfonso, ca şi Toni, a discutat absolut deschis şi cu încredere deplină cu prietenul tatălui lor, crezând că vorbeşte cu Iisus, Fiul lui Dumnezeu.

În ziua următoare, Jesus l-a sunat din nou pe prietenul său, povestindu-I cele întâmplate cu o zi înainte. De asemenea, Jesus i-a mărturisit prietenului său că a rămas profund impresionat de credinţa copiilor săi şi că vrea şi el să-şi schimbe viaţa. Pentru prima dată, după mulţi ani, Jesus a decis să se spovedească, să se roage şi să frecventeze biserica şi slujbele ei. “

traducere şi adaptare Elisabeta Lascu pentru altarulcredintei.md

sursa www.pravmir.ru


Articole postate de același autor
3230

Uşa are mâner numai pe dinlăuntru, numai pe dinlăuntru…

Ci, o, Doamne, uneori ai o cumplită încredinţare, ca o telegramă cu veşti întunecate pe care o primeşti fiind pe front şi luptându-te cu duşmanul ce te atacă de pe uscat şi din aer, cu foc de artilerie şi cu aviaţia de vânătoare. Deodată, se poate întâmpla să înţelegi că ai tăi, cărora le trimiţi […]