(AUDIO) Duminica a VII-a după Paști la biserica USM

970

De-aş fi lipsit de toate-n lume,
Nimica n-am a pierde eu,
Căci toate nu-s aşa de scumpe
Ca tine, suflete al meu!
Dar (vai)! lipsindu-mă de tine,
Atunci pe toate le-am pierdut:
Şi slava pregătită-n ceruri
Şi orice bine am avut!

(Sf. Ioan Iacob Hozevitul)

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 13 iunie 2021, în Duminica a VII-a după Sfintele Paşti, cea a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic.

La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu preotul-paroh Octavian Moșin.

După citirea pericopei evanghelice, părintele Octavian a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură.

În predica sa, părintele Octavian, nu doar le-a explicat creștinilor învăţăturile ce reies din Pericopa Evanghelică rânduită a fi citită astăzi la Sfânta Liturghie, dar și le-a relatat celor prezenți despre istoria celor șapte Sinoade Ecumenice, care au avut loc în perioada dintre 325 si 787 d. Hr., hotărârile cărora reprezintă temelia învățăturii ortodoxe.

Părintele le-a vorbit creștinilor și despre numeroasele erezii care au existat în această perioadă, dar și despre combaterea acestora de către sfinții părinți ai bisericii noastre.

La final, părintele i-a îndemnat pe toți la păstrarea credinței adevărate și viețuirea conform dogmelor acesteia, căci doar rămânând în adevăr, putem avea nădejde în mântuire și viața veșnică.

      Duminica VII dupa Pasti


Articole postate de același autor
3054

De ce se face îmbisericirea pruncului şi a mamei după 40 de zile de la naştere?

– De ce se face îmbisericirea pruncului şi a mamei după 40 de zile de la naştere? Prin îmbisericire, pruncul nou-născut este dăruit lui Dumnezeu, Care i-a dat viaţă, în semn de mulţumire, iar mama primeşte curăţire firească şi binecuvântare pentru a naşte şi alţi copii. Această rânduială pentru curăţirea femeii după naştere o avem […]