(AUDIO) Duminica a VII-a după Paști la biserica USM

1131

De-aş fi lipsit de toate-n lume,
Nimica n-am a pierde eu,
Căci toate nu-s aşa de scumpe
Ca tine, suflete al meu!
Dar (vai)! lipsindu-mă de tine,
Atunci pe toate le-am pierdut:
Şi slava pregătită-n ceruri
Şi orice bine am avut!

(Sf. Ioan Iacob Hozevitul)

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 13 iunie 2021, în Duminica a VII-a după Sfintele Paşti, cea a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic.

La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu preotul-paroh Octavian Moșin.

După citirea pericopei evanghelice, părintele Octavian a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură.

În predica sa, părintele Octavian, nu doar le-a explicat creștinilor învăţăturile ce reies din Pericopa Evanghelică rânduită a fi citită astăzi la Sfânta Liturghie, dar și le-a relatat celor prezenți despre istoria celor șapte Sinoade Ecumenice, care au avut loc în perioada dintre 325 si 787 d. Hr., hotărârile cărora reprezintă temelia învățăturii ortodoxe.

Părintele le-a vorbit creștinilor și despre numeroasele erezii care au existat în această perioadă, dar și despre combaterea acestora de către sfinții părinți ai bisericii noastre.

La final, părintele i-a îndemnat pe toți la păstrarea credinței adevărate și viețuirea conform dogmelor acesteia, căci doar rămânând în adevăr, putem avea nădejde în mântuire și viața veșnică.

      Duminica VII dupa Pasti


Articole postate de același autor
836

La Centrul Eparhial din orașul Edineț a avut loc Adunarea Generală a slujitorilor Episcopiei de Edineț și Briceni

Joi, 24 martie 2022, la Reședința Episcopală din orașul Edineț, sub președinția Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a avut loc Adunarea Generală a clerului. Cele mai importante subiecte discutate au fost cele referitoare la oficierea slujbelor specifice Postului Mare: săvîrșirea Liturghiei Darurilor mai Înainte Sfințite, Taina Mărturisirii și Taina Sfîntului Maslu.  În continuare […]