Episcopul Ioan al Sorocii a procurat și a oferit în dar o casă de locuit unei familii cu șase copii

316

În ajunul Praznicului Nașterii Domnului Episcopul Ioan al Sorocii a oferit în dar o casă de locuit familiei Andrei și Maria Stratulat din Soroca.

Andrei și Maria cresc și educă împreună șase fetițe, cea mai mare având 13 ani, iar mezina de doar patru luni. Această familie nu a avut niciodată propria casă în care să locuiască.

În acest context, episcopul Ioan a procurat o casă și un teren aferent cu o suprafață de 40 ari în satul Ocolina, din imediata apropiere a orașului Soroca și a dăruit-o familiei Stratulat.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul parohiei ortodoxe „Sfânta Xenia din Petersburg” din orașul Faro, Portugalia, al cărei paroh este protoiereul Ioan Gherbovețchi, dar și cu aportul altor creștini generoși.

Praznicul Nașterii Pruncului Mântuitor, fiind și sărbătoarea familiei creștine, a adus multă bucurie și lumină în frumoasa familie Stratulat.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md

9


Articole postate de același autor
658

Mitropolitul Vladimir: Majorarea tarifului la gaze la 11,08 lei pune în dificultate o mare parte din bisericile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova

Sunt aproape doi ani de la începutul pandemiei care a cuprins întreaga planetă și a perturbat, ca niciodată, viața economică, culturală, socială și religioasă a oamenilor. De ceva timp criza gazelor naturale ne pune în față încă un obstacol cu greu de trecut. Cu îngrijorare constatăm că în ajunul iernii 2021-22, tariful majorat la gaze […]


Foto