Episcopul Ioan al Sorocii a procurat și a oferit în dar o casă de locuit unei familii cu șase copii

595

În ajunul Praznicului Nașterii Domnului Episcopul Ioan al Sorocii a oferit în dar o casă de locuit familiei Andrei și Maria Stratulat din Soroca.

Andrei și Maria cresc și educă împreună șase fetițe, cea mai mare având 13 ani, iar mezina de doar patru luni. Această familie nu a avut niciodată propria casă în care să locuiască.

În acest context, episcopul Ioan a procurat o casă și un teren aferent cu o suprafață de 40 ari în satul Ocolina, din imediata apropiere a orașului Soroca și a dăruit-o familiei Stratulat.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul parohiei ortodoxe „Sfânta Xenia din Petersburg” din orașul Faro, Portugalia, al cărei paroh este protoiereul Ioan Gherbovețchi, dar și cu aportul altor creștini generoși.

Praznicul Nașterii Pruncului Mântuitor, fiind și sărbătoarea familiei creștine, a adus multă bucurie și lumină în frumoasa familie Stratulat.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md

9


Articole postate de același autor
1497

Mărturisește-ți păcatele fără să te îndreptățești cu ceva

„Îndreptățirea lipsită de rușine este trăsătura păcătoșilor nepocăiți.” „Pârâtul pare că are dreptate în pricina sa, iar când vine pârâșul, atunci se ia la cercetare” (Pilde 18, 17). Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuiește: „Este cu putință ca omul evlavios să-l osândească pe celălalt? Dacă îl osândește mai este evlavios? Nu!”. Și lămurește: „Odată, spre seară, sculându-se […]