Sfințirea temeliei Centrului Eparhial al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

507

Luni, 12 iulie în ziua de pomenire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, însoțit de Protopopii Bisericilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dar și de Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din Eparhie, dar și de Colaboratorii Centrului Eparhial, au săvârșit slujba de sfințire a temelie, dar și binecuvântarea lucrărilor ce se efectuează la construirea Centrului Eparhial al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Menționăm că acest Centru Eparhial nu va fi doar un spațiu al birourilor Eparhiale, ci va fi un adevărat Centru pastoral-misionar, social, cultural și educațional, unde vor fi înfăptuite numeroase activități în beneficiu tuturor celor care se vor adresa cu diverse întrebări la Centru Eparhial.

La această slujbă au luat parte și numeroși enoriași ai Catedralei Episcopale.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța și necesitatea unui adevărat Centru Eparhial, ce trebuie să activeze în cadrul unei Episcopii, pentru folosul spiritual și necesitățile sociale, culturale și educaționale ale credincioșilor.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1256

Viaţa Sfântului Ierarh Ioan de la Râșca și Secu, Episcopul Romanului

Acest vrednic fiu al neamului românesc şi strălucit ierarh al Bisericii Moldovei a trăit în veacul al XVII-lea, fiind contemporan şi prieten apropiat al Mitropoliţilor Varlaam şi Dosoftei. S-a născut în ţinutul Vrancei (pe atunci numit ţinutul Putnei), din neam de răzeşi, din binecredincioşii părinţi Gheorghe şi Anastasia. Din tinereţe a dorit viaţă călugărească. Rudenia […]