Sfințirea temeliei Centrului Eparhial al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

726

Luni, 12 iulie în ziua de pomenire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, însoțit de Protopopii Bisericilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dar și de Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din Eparhie, dar și de Colaboratorii Centrului Eparhial, au săvârșit slujba de sfințire a temelie, dar și binecuvântarea lucrărilor ce se efectuează la construirea Centrului Eparhial al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Menționăm că acest Centru Eparhial nu va fi doar un spațiu al birourilor Eparhiale, ci va fi un adevărat Centru pastoral-misionar, social, cultural și educațional, unde vor fi înfăptuite numeroase activități în beneficiu tuturor celor care se vor adresa cu diverse întrebări la Centru Eparhial.

La această slujbă au luat parte și numeroși enoriași ai Catedralei Episcopale.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța și necesitatea unui adevărat Centru Eparhial, ce trebuie să activeze în cadrul unei Episcopii, pentru folosul spiritual și necesitățile sociale, culturale și educaționale ale credincioșilor.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1359

Așchii de cer, de Nicolae Dabija

Era odată un gospodar şi avea un lot de pământ pe care îl cosise curând. În una din zile, atunci când fânul era deja uscat s-a dus ca să îl aducă acasă. A încărcat atunci căruţa, dar nu s-a umplut. S-a uitat el în dreapta, apoi în stânga, înainte apoi în urmă şi nu a […]