Biserica Sfânta Treime din s. Lucășeuca, beneficiar al unui cadou inedit

355

Cu mult regret constatăm că populația Republicii Moldova se confruntă cu un dezinteres în creștere alarmantă față de lectură, invazia tehnologiei și a internetului fiind principalele cauze, pe de o parte, iar, pe de altă parte, lipsa accesului la cartea cu un conținut sănătos.

În sprijinul creșterii interesului față de lectură, dar și a dorului de carte, Părintele Octavian Moșin, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și-a propus dezvoltarea campaniei de donare a colecțiilor de carte religioasă pentru bibliotecile parohiale.

Printre beneficiarii acestei inițiative inedite este și Biserica Sfânta Treime din s. Lucășeuca r-l. Orhei. Zeci de titluri de carte și-au găsit locul pe raftul Bibliotecii Parohiale, donate de Prot. Mitr. Octavian Moșin.

Reiterăm faptul că de o donație similară a beneficiat și Gimnaziul din comunitate, pentru a oferi copiilor și tinerilor acces la valori eterne.

Încurajarea lecturii în mediul rural și completarea fondului de carte în bibliotecile parohiale va fi în continuare obiectivul Campaniei, ce vine cu îndemnul de a citi nu doar în adresa copiilor, ci și a tinerilor, vârstnicilor și a preoților inclusiv!

Gând bun și respect profund inițiatorilor acestei campanii inedite în cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove!

Prot. Iulian Rață

Sursa: ortodoxia.md


Articole postate de același autor
1460

În Duminica a VI-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica cu hramul Sf. Serafim de Sarov din cartierul Poșta Veche al Capitalei

În Duminica a VI-a după Cincizecime și ziua pomenirii Aflării moaștelor Sfântului Serafim de Sarov, ÎPS Mitropolit Vladimir  a liturghisit la biserica cu hramul Sf. Serafim de Sarov din cartierul Poșta Veche al Capitalei. Întâistătătorul a fost întâmpinat de către parohul comunității Prot. mitr. Andrei Burlescu, care de ani buni își duce și ascultarea de […]