Răsplătirea răului cu binele

4769

Într-o celulă de închisoare a fost împins într-o zi un nou deţinut. Era tuns zero, murdar şi slab. La început nu l-a recunoscut nimeni, dar după câteva clipe cineva a exclamat: “Acesta este căpitanul Traian”. El fusese unul din cei mai cruzi călăi. Arestase, bătuse şi torturase pe mulţi dintre cei cu care acum împărţea celula închisorii. Toţi s-au adunat în jurul său şi l-au întrebat cum de a ajuns să fie închis.

Cu lacrimi pe obraji, el le povesti: “Cu câteva luni în urmă, în timp ce şedeam în birou, un băiat de 12-13 ani a intrat ţinând în mână un buchet de flori, pe care mi l-a întins, spunând: „Domnule căpitan, dumneavoastră i-aţi închis pe părinţii mei. Astăzi este aniversarea zilei de naştere a mămicii. În fiecare an, în această zi îi aduceam flori. Din cauza dumneavoastră nu o mai am azi pe mămica lângă mine, ca să-i fac această bucurie, dar ea m-a învăţat să răsplătesc răul cu bine. De aceea m-am gândit să ofer acest buchet soţiei dumneavoastră, adică mamei copiilor dumneavoastră, pentru că şi dânsa, fiind mamă, se va bucura la fel cum s-ar fi bucurat mămica mea”.

A fost prea mult pentru mine – zise căpitanul. M-a mişcat până la lacrimi gestul copilului. Sunt şi eu un om. L-am îmbrăţişat pe copil, iar de atunci nu am mai putut tortura pe nimeni şi astfel mi-am pierdut serviciul şi poziţia. Recunosc şi-mi pare rău pentru cruzimea mea şi mă bucur că sunt aici, ca să pot repara astfel puţin din răul săvârşit”.


Articole Asemănătoare
3774

Binele este marea putere. Invingeţi răul, cu binele!

Toti cei necredinciosi, care nu inteleg cuvintele Mântuitorului, din Evanghelie, privind modul în care ar trebui sa intoarcem si celalalt obraz, ar trebui sa se gândească la cuvintele mari: invinge raul, cu binele. Binele este marea putere. Atunci cand răul este învins cu rău, atunci vorbim eventual despre o putere de ordin fizic, dar dacă […]

Articole postate de același autor
1741

Expoziţie inedită de icoane la muzeul din Soroca

Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca a devenit gazdă pentru 23 de icoane vechi, aduse de la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Acestea oferă o viziune amplă asupra dezvoltării artei iconografice în secolul XIX, începutul secolului XX, relatează Moldova 1. Icoanele sunt vechi, pictate pe lemn și îşi au originile în arta bizantină. […]