Inaugurarea unei biblioteci la Penitenciarul Nr. 18-Brănești

816

Vineri, 1 iulie 2022, Penitenciarul Nr. 18-Brănești a inaugurat biblioteca instituției, care a fost binecuvântată după ample lucrări de renovare.

La eveniment au participat: secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Anatolie Falca, reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, scriitorii Iulian Filip și Aurelian Silvestru, preoții capelani Octavian Moșin, Nicolae Andrieș și Dumitru Burlacu, reprezentanți ai ANP și instituția gazdă.

Scriitorii Iulian Filip și Aurelian Silvestru au donat noii biblioteci un lot de carte din colecțiile personale și din partea Bibliotecii Naționale.

Au adus un aport bibliotecii și preoții capelani prezenți, printr-o donație de carte ortodoxă, de circa 300 de exemplare, care va fi pusă la dispoziția cititorilor prin paraclisul din incinta penitenciarului.

La finele evenimentului prot. Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, în comun cu preotul capelan a sfințit biblioteca.

Este de menționat faptul că de astăzi se dă start, la nivel de Direcție mitropolitană, campaniei ”Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare casă”, prin care, cu susținerea Asociației Ortodoxe ”Sf. Filaret cel Milostiv” din Iași, România, se vrea asigurarea cu carte religioasă a cât mai multe parohii și instituții în care lipsește cartea religioasă.

Pentru implicarea în renovarea sediului, dotarea bibliotecii cu mobilier și literatură științifică și teologică, preotul Octavian Moșin a fost menționat cu Diplomă de onoare din partea ANP.


Articole postate de același autor
558

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în duminica după Nașterea Domnului la Catedrala Mitropolitană din municipiul Chișinău

9 ianuarie 2022, prima Duminică după Naşterea Domnului, zi ce a coincis și cu pomenirea Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană din capitală. Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane împreună cu soborul de preoți și […]