Sfînta Liturghie și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereului Vasile Saracuța la 40 de zile de la mutarea sa la cele veșnice

534

Sîmbăta, 1 ianuarie 2022,  Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat la catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereul Vasile Saracuța la împlinirea a 40 de zile de la mutarea sa la cele veșnice.

Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte părintele blagocin r-lui Briceni, protoiereul Lilian Ciubatîi.

La serviciul de pomenire au fost prezenți îndoliata preoteasă Antonina, cu copii regretatului părinte Vasile, frați și surori, nepoții, rudele și apropiații.

După slujbă, Vladica Nicodim împreună cu rudele și apropiații a oficiat la mormîntul protoiereului Vasile o litie morțească.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
2046

Viața cotidiană religioasă în Moldova sovietică în primii ani postbelici (1944-1949)

Trecem acum cu toții prin niște clipe de grea cumpănă, când o molimă surprinzătoare ne pune la încercare viața, sentimentele, capacitățile, credința. Alintați de un trai stabil, cu multe comodități și multe distracții, ne-am pomenit brusc amenințați de un pericol necunoscut, minuscul, insistent, băgăreț și uneori asasin. În aceste zile apar niște contradicții obiective între […]


Foto