Sfînta Liturghie și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereului Vasile Saracuța la 40 de zile de la mutarea sa la cele veșnice

976

Sîmbăta, 1 ianuarie 2022,  Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat la catedrala „Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie și slujba Parastasului pentru robul lui Dumnezeu protoiereul Vasile Saracuța la împlinirea a 40 de zile de la mutarea sa la cele veșnice.

Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte părintele blagocin r-lui Briceni, protoiereul Lilian Ciubatîi.

La serviciul de pomenire au fost prezenți îndoliata preoteasă Antonina, cu copii regretatului părinte Vasile, frați și surori, nepoții, rudele și apropiații.

După slujbă, Vladica Nicodim împreună cu rudele și apropiații a oficiat la mormîntul protoiereului Vasile o litie morțească.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
562

Femeia de mâine se formează din fetița de astăzi

Sfântul Ioan Gură de Aur acordă o asemenea importanţă copiilor încât face următoarea afirmaţie: „Cel mai mare păcat dintre toate şi cea mai mare răutate este aceea de a-ți neglija copiii”. În Omilia LXVI la Facere, Sfântul Ioan Gură de Aur îi avertizează pe părinţi în privinţa pericolelor de a lăsa moştenire copiilor substanţiale sume […]