Prima Sfântă Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din orașul Rezina

764

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, de ziua prăznuirii Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a oficiat slujba de sfințire a Sfântului Prestol și prima Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din orașul Rezina.

Arhiereul vicar a fost întâmpinat de către protoiereul mitrofor Igor COJOCARI, protopop de Rezina, protoiereul mitrofor Stanislav ATAMANENCO, parohul noii biserici, preoții și creștinii veniți la slujba de sfințire a altarului „Soborul Sfinților Moldovei” de la primul nivel al bisericii.

Pentru eforturile depuse la lucrările de edificare a sfântului locaș, părintele paroh Stanislav ATAMANENCO, a fost decorat, conform binecuvântării Întâistătătorului, cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la Heruvic, iar unii ctitori și binefăcători au fost distinși cu ordine, medalii și diplome bisericești.

În cuvântul de învățătură și felicitare, ierarhul a vorbit celor prezenți despre rolul primordial al Bisericii ca instituție divino-umană în viața creștinilor și despre necesitatea duhovnicească de a participa neîntrerupt la Jertfa euharistică.

În continuare, părintele protopop Igor COJOCARI, dar și parohul bisericii „Înălțarea Domnului” din orașul Rezina, exprimând recunoștință pentru vizita arhierească, au mulțumit și pentru mesajul ierarhicesc transmis comunității drept-măritoare din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1130

Poetul național Mihai Eminescu comemorat la București la împlinirea a 132 de ani de la mutarea la cele veșnice

La împlinirea a 132 de ani de la mutarea la cele veșnice, poetul național Mihai Eminescu a fost pomenit marți, 15 iunie 2021, și la București. Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop‑vicar patriarhal, a săvârșit o slujbă de pomenire la mormântul poetului din cimitirul Șerban Vodă (Bellu) din București, iar Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, […]


Foto