Credincioșii soroceni au început anul 2022 cu numele Mântuitorului pe buze: Sf. Liturghie oficiată în noaptea trecerii dintre ani

372

Credincioșii soroceni au început anul 2022 cu numele Mântuitorului pe buze. În noaptea dintre ani, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La această slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu au participat: prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și Secretar al Vicariatului, prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei episcopale, preoți, diaconi și credincioși soroceni, dar și din alte localități.

În timpul Vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, clericul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă, preotul Ioan MARCU, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea de aur.

La sfârșitul Liturghiei, Episcopul IOAN a felicitat pe toți participanții la slujba nocturnă cu începutul Noului An calendaristic 2022, urându-le pace, sănătate și bucurii sfinte.

Ierarhul le-a vorbit creștinilor despre „datoria noastră de a mulțumi necontenit Atotțiitorului pentru toată purtarea de grijă arătată nouă nevrednicilor, dar și despre anii și zilele, lăsate de Dumnezeu oamenilor, ca posibilitate de a lucra mântuirea”.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
545

Peste 1000 de caserole cu mâncare caldă sunt distribuite zilnic de voluntari, refugiaților din Ucraina

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, și în aceste zile pline de momente emoționante, continuă acțiunile de ajutorare pentru cei refugiați din calea conflictelor armate din Ucraina. În acest sens, peste 1000 de caserole cu mâncare caldă sunt distribuite zilnic la Vama Palanca și în mai multe centre de plasament pentru refugiați din Capitală, precum: Hotelul […]


Foto