A fost resfinţită biserica cu hramul „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Trifești, r. Rezina

899

Joi, 11 noiembrie 2021, Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit Sfânta Liturghie și a resfinţit Biserica cu hramul Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Trifești, r. Rezina.

Din soborul de preoți liturghisitori au făcut parte: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Igor Cojocari, Protopop de Rezina, PC. Arhim. Ioan (Hanganu), Prot. Roman Grigoriță, parohul bisericii din Trifești  și un sobor de slujitori din circumscripția Rezina.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul de măicuțe de la Sfânta Mănăstire Pripiceni Curchi.

Cu prilejul evenimentului, dar și pentru munca depusă la reparația bisericii, Întâistătătorul l-a decorat pe părintele paroh Roman Grigoriță cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.

În cuvântul arhipăstoresc adresat credincioşilor prezenţi, Mitropolitul Vladimir a mulţumit parohului, ctitorilor, precum şi tuturor enoriaşilor care au pus suflet la lucrările de renovare, îndemnându-i să fie mereu  uniți în jurul Sfintei Biserici și să-și conducă pașii prin viață după îndrumările Evangheliei lui Hristos

Părintele paroh Roman a mulțumit Întâistătătorului pentru vizita arhipăstorească și binecuvântări, rugând pe Înaltpreasfinția Sa  să susțină mereu cu sfatul și cu îndemnul părintesc toate lucrările cele ziditoare de suflet.

În semn de recunoștință pentru aportul adus la reparația bisericii, cei mai sârguincioși enoriași, au fost menționați cu diplome arhierești.

La finalul evenimentului, copii și adolescenții s-au bucurat de daruri, cărțulii de rugăciune și iconițe din partea Mitropolitului Vladimir.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1579

Părintele Proclu a plecat de cinci ani la ceruri, dar pilda smereniei sale este încă vie

La cinci ani de la mutarea la Domnul, exemplul de smerenie și vorbele Părintelui Proclu Nicău stârnesc dorul după Dumnezeu. „Nimica sunt, nimica pot, nimica am”, erau cuvintele pe care le avea mereu pe buze. I le-ar fi spus un înger unui bătrân ca rețetă pentru mântuire, arată pustnicul în lucrarea „Lupta pentru smerenie şi […]