Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, cinstit de credincioșii soroceni

1455

În ziua sărbătorii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cu binecuvântatea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca.

După citirea Evangheliei, Episcopul Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre contextul istoric și religios în care a trăit proorocul Dumnezeului Celui Viu, Sfântul Ilie Tesviteanul, călăuzitorul poporului evreu către lumina dreptei credințe.

„Sfântul Proroc Ilie se bucură de o mare cinstire atât în iudaism cât şi în creştinism şi chiar în islam, fiind socotit unul dintre profeţi. De aceea, cele trei mari religii monoteiste au faţă de Sfântul Proroc Ilie o cinstire deosebită. Sfântul Proroc Ilie face parte din prorocii Vechiului Testament care nu şi-au scris predicile sau cuvântările lor către popor. Sfântul Ilie a trăit şi a făcut lucruri minunate în secolul al IX-lea îHs., în timpul regelui Ahab din Samaria care a domnit între anii 874 -853 îHs”, a spus PS Ioan.

La final, PS Ioan a transmis felicitări celor care îl au ocrotitor pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

„Tuturor celor care poartă numele de Ilie le dorim ani mulți și binecuvântați, cu pace, bucurie, credință multă și fapte milostive”, le-a urat Preasfinția Sa.


Articole Asemănătoare
3064

Gânduri la Duminica a VIII-a după Rusalii

Pericopa evanghelică din Duminica a VIII-a după Rusalii, numită şi Evanghelia înmulţirii pâinilor, ne relatează despre una din minunile săvârşite de Mântuitorul Hristos.  După ce Mântuitorul a binevestit mulţimilor cuvântul Evangheliei şi i-a vindecat pe cei bolnavi, ucenicii i-au cerut să le dea drumul mulţimilor „ca să se ducă în sate să-şi cumpere mâncare”. Hristos […]

Articole postate de același autor
13396

Părintele Serafim Rose – 10 cuvinte memorabile

1. „Este mai târziu decât credeţi! Grăbiţi-vă deci ca să faceţi lucrarea lui Dumnezeu” „ Această ultimă afirmaţie avea, desigur, o semnificaţie apocaliptică, pentru că Părintele Serafim Rose simţea cu tărie că tulburările din vremurile din urmă vor veni cât de curând şi peste America, aşa cum se abătuseră asupra Rusiei. Însă afirmaţia poate să […]