Cu gândul la femeia creștină. Spectacol de ziua femeilor mironosițe la biserica USM

1429

Cuvântul „femeie” trebuie, cu orice chip, mult mai respectat, pentru că, vă repet, acest cuvânt înseamnă „împărăteasă dăruitoare” şi dăruire este toată Scriptura. (Părintele Arsenie Papacioc)

Sărbătoarea femeilor creștine din Duminica a 3-a după Praznicul Învierii Domnului este una dintre cele mai senine şi mai luminoase sărbătoriale Bisericii noastre. Viața și faptele mironosițelor reprezintă un exemplu al scopului adevăratelor femei creștine. Chemarea lor pe pământ este aceea de a duce o viață cu inima curată.

Femeile mironosiţe au fost și rămân exemplul puterii credinţei în Hristos şi a iubirii faţă de Hristos, iubire smerită şi sfântă mai tare decât orice calcul de ajutor omenesc din lumea aceasta. Ele sunt icoana tuturor femeilor credincioase, care prin credinţa, curaj şi jertfelnicie lor au devenit muceniţe, cuvioase maici în mănăstiri şi harnice mame creştine în familie, care au dat naştere copiilor şi i-au crescut în dreapta credinţă binevestind în casă, în familie pe Hristos Cel răstignit şi înviat. 

Cu acest prilej la biserica ,,Întâmpinarea Domnului’’, din incinta USM s-a desfășurat un spectacol dedicat femeilor creștine. Conform tradiției, în această duminică, cu străduința preotului-paroh Octavian Moșin, se oferă un gest frumos, un omagiu pentru femei, cele care mereu oferă altora dragoste, pace, sprijin și ajutor.

Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca, a ținut să fie prezent la momentul de prăznuire a femeii creștine, venind cu un mesaj de felicitare din partea IPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și Întregii Moldove. "Vin cu un gând de recunoştinţă și mulțumire pentru toate femeile creştine, cu un gând de rugăciune  pentru mamele noastre, pentru surorile noastre, pentru toate femeile care ostenesc în biserica lui Hristos. Precum Femeile Mironosițe, femeile creștine rămân acelea care au grijă de cei sărmani, alină suferința celor bolnavi și suferinzi, care împart din dragostea lor tuturor, așa după cum îndemna Sfântul Apostol Petru, „podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur şi îmbrăcarea hainelor scumpe, ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3, 3-4)"- a menționat Preasfinția Sa.  Totodată, PS Ioan le-a felicitat pe toate femeile creștine, sărbătorite în această zi, adresându-le urări de pace, bucurie, sănătate și mântuire.

La răndul său părintele Octavian i-a mulțumit Preasfinţiei Sale pentru prezenţă și pentru purtarea de grijă, după care a venit cu un mesaj de felicitare, menționând că care nu ar fi activitățile unei femei, ea trebuie să nu uite de rugăciune, să se regăsească în familie, să le ia drept modele în toate pe mironosiţe şi astfel nu vor greşi. De la ele vor învăța tot ce presupune o femeie cu adevărat creştină.

În continuare au evoluat grupul coral ”Gnosis”, conducător Sergiu Crudu, cu un program de cântări duhovnicești și Monica Pîrlici, care a prezentat un recital de poezie creștină. 

Aducând sincere felicitări cu ocazia sărbătorilor, le dorim femeilor să se bucure de Învierea lui Hristos și să transmită tuturor această veste mântuitoare!

 

A consemnat Natalia Lozan

 


Articole Asemănătoare
1079

Claudiu Bălan: Nimic nu există decât prin Dumnezeu

Tradiţional în fiecare zi de miercuri, cu începere de la ora 18.00, la biserica „Întâmpinarea Domnului „din cadrul USM, zeci de tineri se adună la serile duhovnicești, organizate de Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din Republica Moldova. La 14 martie pentru o discuţie ziditoare de suflet cu tinerii a fost invitat Claudiu Bălan preşedintele Asociaţiei ”Ortodoxia Tinerilor” […]

Articole postate de același autor
2912

„ Îţi doresc destul”

„Recent, am auzit un tată şi o fiica petrecându-şi ultimele clipe împreună. Se anunţase plecarea şi stăteau amândoi lângă poartă de siguranţă, s-au îmbrăţişat şi şi-au spus „Te iubesc. Îţi doresc destul.”  La rândul ei, ea a spus: „Tată, viaţă noastră împreună a fost mai mult decât destul. Iubirea ta e tot ce mi-a trebuit […]