Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi întâmpinată în seara zilei de sâmbătă, 1 mai, ora 20.00

932

Creștinii din Republica Moldova se pregătesc să primească Lumina Sfântă de la Ierusalim. 

Această Lumină este un dar special, un dar deosebit pe care Mântuitorul Iisus Hristos, Lumina lumii îl dăruiește celor care păstrează dreapta credință și Îl iubesc pe El. De aceea, Lumina de la Ierusalim a fost numită o minune a Ortodoxiei, care se săvârșește în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt, la Mormântul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

În seara zilei de sâmbătă, 1 mai, ora 20.00, Sfânta Lumină va fi întâmpinată la Aeroportul Internațional Chișinău, de unde va fi împărţit preoţilor şi credincioşilor.

Astfel, în Noaptea de Înviere, Sfânta Lumină va ajunge în toate Parohiile și Mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Să Mulțumim Domnului, pentru că și în acest an vom primi Lumina binecuvântată din Cetatea Sfântă a Ierusalimului!

 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
438

În ziua de pomenire a Sf. Gheorghe Hozevitul, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală din Soroca

Vineri, 21 ianuarie 2022, în ziua de pomenire a Sfântului Cuviosului Gheorghe Hozevitul, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a slujit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în Catedrala episcopală din Soroca. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul s-a născut către mijlocul secolului al VI-lea, în sânul unei evlavioase familii din insula Cipru. După moartea părinților […]


Foto