Sfânta Liturghie din Duminica după Botezul Domnului, oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

446

Pe 23 ianuarie 2022, în Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a enoriașilor Catedralei și a tuturor credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind despre necesitatea și importanța pocăinței spre care ne îndeamnă Evanghelia.

Răspunsurile liturgice au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltreasfinția Sa a felicitat pe toți credincioșii prezenți cu Sfânta Duminică, dorindu-le tuturor o săptămână binecuvântată.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală a fost oficiată prima Sfântă Liturghie, oficiată de clericul Catedralei, Prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile liturgice la strană au fot date de Corul de Copii al Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
532

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit Panihida de Paștele Blajinilor, în cimitirul din localitatea de baștină – Lupa-Rece, r. Strășeni

Luni, 2 mai 2022, de Paștele Blajinilor, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la cimitirul din localitatea de baștină, Lupa Rece, r. Strășeni. Aici, în fața Sfintei Troițe pe care Înaltpreasfinția Sa a înălțat-o în cinstea și amintirea părinților, a fost săvârșită Slujba Panihidei, pentru toți cei răposați, înconjurat fiind de toți sătenii prezenți în […]