Cinci minute

3646

O mamă avea un băiat foarte silitor, student la universitate, de unde-i aducea cele mai frumoase rezultate. A venit un război şi băiatul a fost chemat să plece pe front. Fiindcă era un om integru, s-a dovedit a fi un erou. Şi-a dat viaţa pentru patrie. Mamei i s-au trimis veşti despre eroismul său şi felicitări pentru creşterea bună a băiatului.

Mama s-a rugat lui Dumnezeu să-i trimită măcar o dată băiatul în vis, ca să-l mai vadă. O singură dată. Rugăciunea i-a fost ascultată şi i-a promis că îi va fi trimis, putând să retrăiască împreună cinci minute din viaţa lor trecută.

A fost însă atenţionată: „Gândeşte-te bine, care cinci minute din viaţa lui şi a ta vrei să le alegi pentru aceasta? El va veni să retrăiţi împreună acele minute pe care le alegi acum. Gândeşte-te bine. Vrei sa vină ca student la universitate, cu frumoasele rezultate care te bucurau atâta? Va fi fost aceea bucuria ta cea mai mare, şi ai vrea s-o repeţi? Vrei poate să-ţi vină îmbrăcat ostaş ca pe front, încununat cu laudele comandanţilor lui, înainte de a muri şi aureolat de eroism?

Femeia a stat şi s-a gândit, şi a răspuns: „Nu! Dacă ar fi posibil să-mi fie redat copilul pentru a retrăi cinci minute, aş vrea ca ele să fie din copilăria lui. Fiindcă îmi aduc aminte de o întâmplare cu el, de când era copil. Era în gradină şi a făcut o greşeală. Când am ieşit din casă şi am văzut greşeala pe care a făcut-o, şi eram gata să-l pedepsesc, a alergat către mine plângând si mi-a cerut iertare. Dar a făcut-o cu atâta sinceritate, cu atâta încredere că eu îl voi ierta, s-a lipit de mine cu atâta dragoste, cu atâta părere de rău că m-a supărat, încât nu numai că l-am iertat, dar minutele acelea au fost cele mai frumoase din viaţa mea. Pe acelea nu pot să le uit şi dacă e posibil, pe acelea aş vrea să le retrăiesc”.

Iată că pentru această mamă mai mult a contat smerenia şi dragostea fiului său, decât succesele din facultate sau eroismul de pe front.

SMERENIA şi DRAGOSTEA sunt cele două aripi ale creştinului care îl duc sigur la MÂNTUIRE.

Să ne ajute Dumnezeu să le dobândim şi noi pe acestea!

sursa popasduhovnicesc.ro


Articole postate de același autor
3010

Ce trebuie să facă cineva, atunci când toate în viața lui sunt negre …

Viața fiecărui creștin este o mare. De multe ori pe această mare se iscă furtuna, se ridică valurile și amenință viața noastră. Așa cum o mare învolburată pune în primejdie corabia și oamenii înalță mâinile și se roagă lui Dumnezeu să fie izbăviți, tot astfel se petrece și atunci când se ridică împotriva noastră atâtea […]