Întâmpinarea Domnului prăznuită la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

350

Luni, 15 februarie 2021, în ziua praznicului Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Sorocii, după citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, a rostit un frumos cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa şi bogăţia duhovnicească a praznicului Întâmpinării Domnului

Sărbătoarea de astăzi numită în primele veacuri «Sărbătoarea luminilor», ne îndeamnă și pe noi să-L urmăm pe Mântuitorul Hristos Care este «Lumina lumii», să iubim lumina învățăturii Sale, a îndemnurilor pe care le-a lăsat și pe care cei ce le împlinesc pot deveni «fii ai luminii»”, a explicat  PS Ioan.

În timpul slujbei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, tânărul Ioan Slivinschi, student al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de diacon.

După Liturghie, Episcopul Ioan l-a felicitat pe părintele protopop Nicolae Craveț cu ocazia împlinirii a 20 de ani din ziua hirotonirii în treapta de preot.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2263

„Este o rătăcire să căutăm o viață comodă, fără întristări, care nu duce niciodată la Ceruri”

O suferință gravă a oamenilor contemporani, chiar și a credincioșilor, este lipsa dispoziției de a ridica și de a-și duce propria cruce, și de a-L urma pe Mântuitorul nostru Cel Răstignit. Vrem binecuvântarea lui Dumnezeu, vrem pacea lui Dumnezeu, vrem cununile mântuirii, vrem Raiul, îi cinstim pe sfinți și pe mucenici, dar nu vrem pătimirea celor rele, nu vrem postul și strâmtorarea înfrânării, nu […]