Întâmpinarea Domnului prăznuită la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca

724

Luni, 15 februarie 2021, în ziua praznicului Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Sorocii, după citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, a rostit un frumos cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa şi bogăţia duhovnicească a praznicului Întâmpinării Domnului

Sărbătoarea de astăzi numită în primele veacuri «Sărbătoarea luminilor», ne îndeamnă și pe noi să-L urmăm pe Mântuitorul Hristos Care este «Lumina lumii», să iubim lumina învățăturii Sale, a îndemnurilor pe care le-a lăsat și pe care cei ce le împlinesc pot deveni «fii ai luminii»”, a explicat  PS Ioan.

În timpul slujbei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, tânărul Ioan Slivinschi, student al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de diacon.

După Liturghie, Episcopul Ioan l-a felicitat pe părintele protopop Nicolae Craveț cu ocazia împlinirii a 20 de ani din ziua hirotonirii în treapta de preot.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1893

Seminarul Teologic Liceal de fete „Sf. Cuv. Mc. Elisabeta” din orașul Edineț anunță concursul de admitere la studii

SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL DE FETE, “SF. CUV. MC. ELISABETA” DIN OR. EDINEŢ ANUNŢĂ CONCURSUL DE ADMITERE ÎN CLASELE LICEALE PENTRU ANUL DE STUDII 2020-2021 1. Seminarul Teologic Liceal de fete este o instituţie de învăţământ cu profilul uman și teologic care asigură instruirea, cazarea și hrana gratuit. STL activează în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova […]


Foto