Sfânta Liturghie din duminica a VII-a după Rusalii săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

840

În Duminica a șaptea după Rusalii, 8 august 2021, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evangheliei duminicii (Matei 9, 1-8), despre vindecarea celor doi orbi și a unui mut stăpânit de diavol.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți credincioși cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina Vizitiu-Gajim.

Menționăm că la ora 6 s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie, la care a cântat Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana Rotari.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhidiaconul Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1314

Rezultatele cercetărilor privind moartea suspectă a Episcopului Grigorie Leu al Hușilor – otrăvit de reprezentanți ai regimului comunist ateu

  Episcopia Hușilor aduce la cunoștința opiniei publice rezultatele privind demersul, inițiat încă din anul 2018, de stabilire a circumstanțelor trecerii la cele veșnice a fostului Episcop de Huși, Grigorie Leu, mort în condiții suspecte, la data de 1 martie 1949. Pentru punerea în valoare a personalității acestui episcop mărturisitor, precum și pentru a readuce […]