Zi de bucurie duhovnicească la Mănăstirea NEGREA, raionul Hîncești

194

Sîmbăta, 7 august 2021, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a liturghisit la Mănăstirea Negrea din raionul Hîncești.

Astfel, în dimineaţa zilei Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de duhovnicul-administrator al acestei mănăstiri, Protoiereul Andrei Tîrsînă, alături de preoteasa Emilia, dimpreună cu ctitorii și credincioșii prezenți.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită în biserica de vară a mănăstirii, în cinstea „Acoperământului Maicii Domnului”.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit resfințirea sfintelor bisericii din complexul monastic „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Acoperământul Maicii Domnului”

Alături de Ierarh au coliturghisit Prot. Vadim Corostinschi, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Andrei Tîrsînă, duhovnicul-administrator al acestei mănăstiri, dar și alți slujitori.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evangheliei citite, vorbind totodată și despre viața Sfintei și Dreptei Ana, mama Maicii Domnului, a cărei adormire este cinstită la 7 august.

După Sfînta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Petru a făcut dimpreună cu slujitorii şi credincioşii înconjorul tradiţional al mănăstirii cu citirea celor patru evanghelii.

La final, Ierarhul a felicitat pe toți credincioșii prezenți, adresând cuvinte de apreciere părintelui Andrei și preotesei Emilia, pentru osteneala ce o depun, alături de ctitori și credincioși, la întreținerea și înfrumusețarea acestei mănăstiri, după care ierarhul a oferit în dar părintelui duhovnic-administrator o frumoasă icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhid. Veniamin (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
700

Comori ascunse: Părinții și copilăria starețului Arhimandrit Rafail (Bodiu).

”Comori ascunse: Părinții și copilăria starețului Arhimandrit Rafail (Bodiu)” este primul film documentar din seria de filme ”Pe urmele Starețului Arhimandrit Rafail Bodiu”, dedicate întemeietorului Mănăstirii din Nicoreni, Arhimandritului Rafail (Bodiu). Acest proiect este realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și cu străduința Preacuviosului Părinte Arhimandrit Vlasie (Ușurelu), Egumenul Sfintei […]