Povestea emoționantă a preotului din Suceava care crește 117 copii orfani. Prima din fetele adoptive ale părintelui s-a măritat

4610

Preotul Mihai Negrea, alături de soția sa, Iulia, au în grija loc nici mai mult, nici mai puțin de 117 copii orfani. în ciuda faptului că munca de a avea grijă de acești copii pare imposibilă, aceștia au reușit să le însenineze zilele acestor copii și să fie adevărați părinți pentru aceștia.

Ba mai mult, părintele Negrea a asistat la prima nuntă a uneia dintre fetele sale adoptive, Ioana. Tânăra mireasă are o poveste de viață impresionantă, aceasta și cei trei frați ai săi rămânând fără mamă de mici. Tatăl biologic al celor patru era paralizat și avea o atitudine dură față de micuți, motiv pentru care nu erau în relații prea bune.

"Soțul meu (n.r. preotul Mihai Negrea) începuse lucrările la biserică. Stătea toată ziua aici, nu avea nimic, doar o clădire dărăpănată fără uși. A cunoscut 4 copii corara le murise mama (mireasă Ioana, gemenii Romulus și Remus, și Alex – n.r.). Soțul meu îi aducea zilnic, aici, la mânăstire, și mâncau din sandwich-urile lui. Copiii erau foarte necăjiți, aveau un tată paralizat și destul de dur. Soțului meu i-a fost milă și a început să-i oprească și peste noapte, dormeau cu el și mâncau din sandwich-urile lui. Acum, fata se mărită", a mărturisit soția preotului, Iulia.

În prezent, Ioana a reușit să se căsătorească cu bărbatul pe care îl iubește, având o nuntă frumoasă, de la care tatăl ei adoptiv, preotul Mihai Negrea, nu putea lipsi.

De altfel, părintele și soția sa mai au copii în grijă: în casă cresc 15 copii orfani, iar restul de 102 locuiesc într-un imobil din Vatra Dornei.

"Ne-am obișnuit cu atâția copii, la început a fost greu că nu știam nici cantitățile pe care să le punem când pregăteam de mâncare. Acum ne-am învățat, nu mai știm să gătim puțin. Facem câte un cazan de 70 de litri de ciorbă pentru 50-60 de persoane câte sunt aici, la noi la Mânăstire, la Podul Cosnei. La Vatra Dornei sunt mai mulți de 100. În total sunt 117 copii. În zile de post și copiii mari țin post, dar celor mici le mai dăm lapte și ouă, nu pot ține post în totalitate. Toți merg merg la slujbe, așa s-au învățat. Fetele mă ajută la spălat, călcat. Mai spală vase în weekend că în cursul săptămânii învață", a explicat Iulia.

sursa b1.ro


Articole Asemănătoare
2996

Bebeluş abandonat într-un sac, botezat în spital

Bebeluşul abandonat într-un sac pe malul unui pârâu din Maramureș, a fost creştinat în spital. Părinţi spirituali îi sunt asistenta medicală şi poliţistul care i-au salvat viaţa. Copilaşul botezat Luca a supravieţuit ca prin minune, iar în curând va ajunge în grija unui asistent maternal. Plânsetele copilaşului au fost auzite de o asistentă medicală care […]

Articole postate de același autor
2657

Împărtășania nu este un lucru comun, adică nu intră cine vrea, scoate lingura din buzunar și se împărtășește

Cînd un ofițer de poliție cere cu umilință Patriarhiei să dea fiecăruia liber la propria linguriță pentru împărtășanie, pentru a fi mai aproape de popor, este tot una cum ar cere un popă de țară Ministerului de Interne să elibereze doritorilor cîte un pistol încărcat pentru că la televizor arată că s-au înmulțit golanii. Explic: […]