Biserica și Armata au semnat un plan de acţiuni comune, privind promovarea educaţiei spirituale şi asistenţei religioase pentru anul 2021

1042

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove și Ministerul Apărării au semnat un plan de acţiuni comune, privind promovarea educaţiei spirituale şi asistenţei religioase a efectivului Armatei Naţionale pentru anul 2021.

Documentul a fost semnat de Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și Ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

La eveniment din partea Bisericii au participat: PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, conducerea Sectorului sinodal, șefii Sectoarelor eparhiale și preoții militari veniți din toată republica.

Planul de acţiuni prevede activităţi comune, precum desfăşurarea şedinţelor de asistenţă moral-spirituală cu militarii, organizarea serviciilor divine în unităţi, demonstrarea filmelor documentare şi artistice pentru soldați în ajunul sărbătorilor religioase, binecuvântarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii, precum şi organizarea pelerinajelor la lăcaşurile sfinte.

Ministrul Victor Gaiciuc a menţionat, în cadrul evenimentului, că asistenţa religioasă în Armata Naţională contribuie la educaţia patriotică a tuturor categoriilor de militari. „Vreau să vă asigur că acest plan va fi implementat cu succes în toate unitățile Armatei Naționale, cu sprijinul preoților militari. Totodată, am profundă încredere că colaborarea Ministerului Apărării cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei va fi fructuoasă, în special prin intermediul Direcției educație civică și protecție socială care a fost recent creată”, a spus oficialul.

La rândul său, Mitropolitul Vladimir a mulțumit instituției de apărare pentru cooperare și deschidere în promovarea credinţei și valorilor moral-spirituale în rândul militarilor.

Semnarea acestui acord, vine să încununeze o colaborare îndelungată și o continuitate logică a unui șir de proiecte desfășurate în comun de cele două instituții, fiind totodată și un garant al colaborării prodigioase ulterioare.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
1060

Egumena Vera (Spinei), stareța Mănăstirii Cușelăuca, a împlinit 45 de ani

Preacuvioasă Maică Stareță Vera, Vă aducem felicitările noastre cu prilejul aniversării celor 45 de ani de la naștere. Astăzi, când împliniţi 45 de ani de viață pământească, dorim a Vă adresa mulţumiri pentru implicarea şi râvna lucrării mântuitoare, rugând pe Milostivul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate şi multe bucurii duhovniceşti. Pe parcursul anilor ați pus […]