Biserica și Armata au semnat un plan de acţiuni comune, privind promovarea educaţiei spirituale şi asistenţei religioase pentru anul 2021

571

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove și Ministerul Apărării au semnat un plan de acţiuni comune, privind promovarea educaţiei spirituale şi asistenţei religioase a efectivului Armatei Naţionale pentru anul 2021.

Documentul a fost semnat de Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și Ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

La eveniment din partea Bisericii au participat: PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept, conducerea Sectorului sinodal, șefii Sectoarelor eparhiale și preoții militari veniți din toată republica.

Planul de acţiuni prevede activităţi comune, precum desfăşurarea şedinţelor de asistenţă moral-spirituală cu militarii, organizarea serviciilor divine în unităţi, demonstrarea filmelor documentare şi artistice pentru soldați în ajunul sărbătorilor religioase, binecuvântarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii, precum şi organizarea pelerinajelor la lăcaşurile sfinte.

Ministrul Victor Gaiciuc a menţionat, în cadrul evenimentului, că asistenţa religioasă în Armata Naţională contribuie la educaţia patriotică a tuturor categoriilor de militari. „Vreau să vă asigur că acest plan va fi implementat cu succes în toate unitățile Armatei Naționale, cu sprijinul preoților militari. Totodată, am profundă încredere că colaborarea Ministerului Apărării cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei va fi fructuoasă, în special prin intermediul Direcției educație civică și protecție socială care a fost recent creată”, a spus oficialul.

La rândul său, Mitropolitul Vladimir a mulțumit instituției de apărare pentru cooperare și deschidere în promovarea credinţei și valorilor moral-spirituale în rândul militarilor.

Semnarea acestui acord, vine să încununeze o colaborare îndelungată și o continuitate logică a unui șir de proiecte desfășurate în comun de cele două instituții, fiind totodată și un garant al colaborării prodigioase ulterioare.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
112

Sf. Ștefan cel Mare a fost omagiat la 547 de ani de la victoria obținută la Podul Înalt. „Învățăm de la el smerenia”

Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a fost comemorat luni cu ocazia împlinirii a 547 de ani de la victoria obținută de el la „Podul Înalt” Vaslui. Episcopul Ignatie a oficiat o slujbă de Te Deum la Ansamblul Monumental „Podul Înalt” din satul vasluian Băcăoani și a evidențiat comportamentul domnitorului după fiecare victorie, punând accent îndeosebi pe smerenia sa. „Poetul Ioan Alexandru, într-o poezie […]


Foto