La Mănăstirea Ciuflea din Capitală vor fi comemorați bravi fii ai Patriei, căzuţi în războiul de pe Nistru

702

Vineri, 2 martie 2018, se împlinesc douăzeci și șase de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, care a răpit zeci de vieţi şi a lăsat o rană adâncă în trupul ţării.

Această tristă aniversare va fi comemorată la Sfânta Mănăstire Ciuflea din mun. Chișinău, conform următorului program:

9.00 Litie morțească, pentru odihna și iertarea păcatelor celor care au luptat jertfelnic pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova, căzuţi pe câmpul de luptă.

9.30 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite.

Slujba de pomenire și Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite vor fi oficiate cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, de către PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan.

La evenimentul ce va avea loc în incinta Catedralei cu hramul Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron (Sf. Locaș al Ministerului Afacerilor Interne) din cadrul Complexului monahal Ciuflea, vor onora cu prezența Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și Ministrul Apărări, Eugen Sturza.

Îndemnăm preoții și credincioșii să-i pomenească în această zi pe acești bravi fii ai Patriei, păstrând vie memoria și exemplul lor de bărbăţie, curaj şi credinţă.

Sursa: http://ciuflea.md/


Articole postate de același autor
3011

Chemarea la Cina Împărătească în epoca bogaților săraci

Cei din afara Bisericii pentru care mesajul Evanghelic în finețea lui e o mustrare aspră ca niciodată, ba chiar și înșiși creștinii sunt tentați să creadă că cele pe care le auzim sau le citim în Evanghelie s-au învechit, si-au pierdut valoarea și trebuiesc modificate. Ele, însă, sunt atât de neschimbate și actuale, încât trebuie […]