La Mănăstirea Ciuflea din Capitală vor fi comemorați bravi fii ai Patriei, căzuţi în războiul de pe Nistru

649

Vineri, 2 martie 2018, se împlinesc douăzeci și șase de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, care a răpit zeci de vieţi şi a lăsat o rană adâncă în trupul ţării.

Această tristă aniversare va fi comemorată la Sfânta Mănăstire Ciuflea din mun. Chișinău, conform următorului program:

9.00 Litie morțească, pentru odihna și iertarea păcatelor celor care au luptat jertfelnic pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova, căzuţi pe câmpul de luptă.

9.30 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite.

Slujba de pomenire și Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite vor fi oficiate cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, de către PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan.

La evenimentul ce va avea loc în incinta Catedralei cu hramul Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron (Sf. Locaș al Ministerului Afacerilor Interne) din cadrul Complexului monahal Ciuflea, vor onora cu prezența Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și Ministrul Apărări, Eugen Sturza.

Îndemnăm preoții și credincioșii să-i pomenească în această zi pe acești bravi fii ai Patriei, păstrând vie memoria și exemplul lor de bărbăţie, curaj şi credinţă.

Sursa: http://ciuflea.md/


Articole postate de același autor
2322

Durerea şi suferinţa sunt medicamentule esenţiale ale sufletului bolnav de păcat

Dintre adevărurile nezdruncinate ale experienţei, durerea şi suferinţa sunt medicamentul esenţial al sufletului bolnav de păcat, şi, în acelaşi timp, cel mai bun pedagog pentru înălţarea duhovnicească a sufletului căruia păcatul şi întunericul moral i-au urâţit frumuseţea prin deprinderile rele. Durerea este pomicultorul experimentat, care din măslinul sălbatic, din sufletul păcătos, altoieşte măslinul cel bun. […]