Festivalul Cântecului Pascal „ Zvon de sfinte melodii”

2806

A devenit o frumoasă tradiţie ca Liceul Teoretic„Alexandru cel Bun” din loc. Singera să găzduiască Festivalul Cântecului Pascal „ Zvon de sfinte melodii”. 

Ruga și cântecul pascal mereu au înnobilizat sufletul omului, astfel la data de 7 aprilie 2017, de sărbătoarea Bunei Vestiri,  cântările pascale au adus bucurii duhovnicești, lumină şi speranță în sufletele celor prezenţi la această activitate.

Buna desfăşurarea a evenimentului a fost asigurată de către d-ul Valeriu Zavate, directorul instituţiei, dimpreună cu d-na Maria Sirbu, responsabilă de buna desfăşurare a activităţii, şi cu sprijinul Departamentului mitropolitan Cultură a  sectorului Botanica prin implicarea parohiilor care au participat la manifestare.

În cadrul acestei manifestări au evoluat corurile Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun”  din or. Singera,  a gimnaziilor: nr.67 din s.Revaca şi nr.68 din loc. Dobrogea, a instituţiei ,,Galata,,Aeroport şi a gimnaziului din s. Floreni, precum si alte câteva coruri parohiale. 

"Oamenii se întăresc în credinţă, se întăresc în rugăciune, asultând aceste cântări, se adâncesc în patimile mântuitorului Iisus Hristos, dar şi în Bucuria Învierii Sale. Prin cântec pascal şi tradiţie creştină este slăvit Mântuitorul şi bucuria Învierii ", a spus parohul bisericii din loc. Revaca prot. Anatol Gîrbu.


Articole Asemănătoare
2271

Drumul Crucii şi al Pocăinţei prin satele Revaca, Sîngera, Dobrogea

În Duminica a 3-a din Postul Mare, inchinată Sfintei Cruci, după savârșirea Sfintei Liturghii creştinii din satele Revaca, Sîngera şi Dobrogea au participat la Drumul Crucii.  Punctul de pornire al procesiunii l-a reprezentat biserica din localitatea Revaca, pornind apoi spre satele Singera şi Dobrogea. Pe parcursul drumului enoriașii, în frunte cu preoţii Cristofor Tverdostup, prot. Procopie […]

    Articole postate de același autor
    10601

    De ce mulți oameni urăsc preoții?

    Cine iubește pe Domnul găsește măcar un preot care să-i placă. Dacă nu-i place nici măcar unul, atunci are el o problemă foarte simplă: nu crede în Dumnezeu. Dar cred că cine este om credincios și smerit iubește toți preoții, fiindcă sunt trimișii lui Hristos, necăutându-le defecte, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel că “celui curat […]