Să ne înrolăm în Mişcarea Tineretului Ortodox – îndemn pentru câteva localităţi din Ialoveni

1533

De câteva zile se desfăşoară întruniri şi activităţi duhovniceşti cu tinerii din raionul Ialoveni.

Ultimele localităţi în care au avut loc discuţii şi convorbiri despre post, rugăciune, fapte bune, precum şi la necesitatea activizării tinerilor ortodocşi sunt satele Bardar, Ulmu, Suruceni, Nimoreni şi Malcoci.

Elevilor li s-a vorbit despre săptămâna a şasea din post, care este declarată a tineretului ortodox, prin care se dă start unei mişcări în rândul acestora. În fiecare sat, preotul-paroh, dimpreună cu pedagogii şi părinţii, vor identifica tineri râvnitori pentru cele sfinte şi dornici de a-i implica în diverse activităţi cu caracter creştin.

Pentru raionul Ialoveni este rezervată data de 22 aprilie, zi în care este preconizată o conferinţă cu genericul „Mergând spre Înviere”, la care sunt aşteptaţi tineri din toate localităţile raionului.

„În Săptămâna Tineretului Ortodox sunt planificate zeci de conferinţe cu acest generic, dorindu-se o primă întâlnire a tinerilor la nivel raional. În cadrul acestora vor fi planificate activităţi până la finele anului. Vom încerca să-i împărţim pe tineri după vârste şi interese. Unii se vor regăsi în activităţi sportive, alţii prin arta decorativă. Pentru fiecare categorie se prevăd concursuri, tabere, instruiri etc.”, a menţionat prot. Octavian Moşin, responsabil de această Săptămână din partea Mitropoliei Moldovei.


Articole Asemănătoare
1836

O discuţie de suflet cu elevii Liceului Teoretic din s. Cruglic

În cadrul Săptămânii Tineretului Ortodox, la Liceul Teoretic din s. Cruglic s-a desfăşurat o discutie de suflet cu elevii. La invitaţia d-nei Nadejda Burciu, directoarul instituţiei, preotul si profesorul de religie, Nicolae Ciobanu şi reprezentantul inspectoratului de poliţie, d-na Eugenia Florica, au vorbit cu tinerii  despre comportamentul stradal, dar şi adevărata pregătire de sărbatoarea Învierii Domnului. Trebuie să ne […]

Articole postate de același autor
7535

Canonul Sfântului Andrei Criteanul, un dialog sincer și binefăcător cu propria conștiință

Acest imn liturgic, impresionant nu doar prin întinderea sa (este cea mai mare cântare din toată tradiția Bisericii răsăritene), ci mai ales prin conținut – fiind o meditație biblică, dar și o stăruitoare rugăciune de pocăință – îl are drept autor pe Sfântul Andrei Ierusalimiteanul sau Criteanul, trăitor în veacurile VII-VIII. Prima numire a sfântului […]