“Marșul pentru viață 2019” va fi organizat sâmbătă 23 martie la Chișinău

590

Sâmbătă, 23 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, la Chișinău va avea loc una dintre cele mai importante inițiative civice de luptă împotriva avortului. Este vorba despre evenimentul „Marșul pentru viață 2019”, organizat de Asociația Obștească Moldova pentru viață, cu genericul ”Unic din prima secundă”.

„Marșul pentru viață” va începe la ora 12.00 din fața spitalului clinic municipal nr. 1 și se va încheia în Piața Marii Adunări Naționale. Ca și în anii trecuți, participanții vor purta icoane cu Buna Vestire și Maica Domnului, ca simboluri ale Vieții, dar și pancarte cu mesaje pentru apărarea vieții.

Evenimentul este apolitic și neconfesional, fiind deschis spre participare tuturor celor care împărtășesc valorile familiei și cele pro-viață.

Credincioșii care vor să se alăture acestei manifestări de apărare și promovare a vieții și familiei tradiționale sunt așteptați sâmbătă, începând cu ora 12.00, în fața spitalului clinic municipal nr. 1 din Chișinău.

Marșul pentru viață este la a V-a ediție națională. În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În Republica Moldova, a fost organizat pentru prima dată la Chișinău și Orhei, în 2015. 

sursa http://mitropolia.md


Articole postate de același autor
3074

„Naşterea Domnului” („Рождество”) – film documentar subtitrat

Ce a adus în lume Pruncul Iisus? De ce steaua din Betleem a marcat începutul unei noi ere în istoria umană? Și ce de fapt reprezintă Naşterea Domnului – o poveste emoționantă, o tradiție, o sărbătoare pentru copii sau ceva mult mai mult? La aceste întrebări încearsă să răspundă documentarul „Naşterea Domnului” („Рождество”).