A demarat Mişcarea Tineretului Ortodox

1777

În raionul Ialoveni s-a dat start Mişcării Tineretului Ortodox.

Cu binecuvântarea părintelui protopop prot. Anatolie Stefanov, în data de 6 aprilie au fost vizitate parohiile Sociteni, Ruseştii Noi şi Dănceni.

La instituţiile de învăţământ din aceste sate au fost prezenţi preoţii parohi, iar din partea Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret au participat prot. Octavian Moşin, pr. Gheorghe Lunic şi teologul Anatolie Stefanov.

Sociteni

Activitatea a început cu o rugăciune la biserica din sat, după care a urmat o întâlnire cu elevii clasei a VIII-a şi câţiva pedagogi ai gimnaziului din localitate.

S-a vorbit despre iniţiativa la nivel de republică, de a consolida Mişcarea Tineretului Ortodox, care ar presupune implicarea tinerilor din toate parohiile republicii în activităţi de zidire sufletească.

S-a anunţat despre o primă întâlnire a tinerilor mai activi şi cu iniţiative duhovniceşti din raion la o conferinţă tematică în cea de-a şasea săptămână a postului.

Preotul Marcel Drobot din Sociteni, care e şi profesor de religie în şcoală, a împărtăşit din experienţa sa cu tinerii, menţionând că-i apropie de valorile creştine prin sport.

Ruseştii Noi

În acest sat a avut loc o întâlnire cu elevii claselor a IX-a şi a XI-a, vorbindu-li-se despre bunătate şi dragoste în creştinism. Împreună cu administraţia liceului din sat s-a convenit selectarea celor mai reuşite lucrări la tema Patimilor şi Învierii, care ar fi propuse pentru un concurs republican.

Tânărul Anatolie Stefanov le-a vorbit elevilor despre iniţiativele cu caracter creştin-ortodox, ce se vor desfăşura în perioada primăvară-vară la nivel de parohie şi despre implicarea tinerilor din sat în diverse activităţi cultural-spirituale.

Dănceni

La gimnaziul din sat, deservit duhovniceşte de către părintele Valeriu Gâţu, care predă câteva ore de religie, s-a realizat o discuţie de suflet, participând elevii claselor gimnaziale.

Preotul Gheorghe Lunic s-a referit la importanţa sărbătorii religioase în viaţa unui copil şi tânăr, iar prot. Valeriu Gâţu a prezentat iniţiativele cu tinerii din această parohie.

În toate instituţiile s-a vorbit despre sinceritate, bunătate, dragoste şi viaţă bineplăcută Domnului, cei prezenţi adresând întrebări la cele mai stringente frământări lăuntrice.

Urmează ca pedagogii, împreună cu slujitorii satelor, să identifice tineri în vederea participării la diverse activităţi atât la nivel local, cât şi republican.

 

Articolul Următor
Articole postate de același autor
1907

Pomenirea celor din veac adormiți la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

10 februarie 2018. În sîmbăta lăsatului sec de carne cînd Biserica Ortodoxă, face pomenirea celor din veac adormiți Preasfințitul PETRU Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat sfânta liturghie și slujba parastasului de obște pentru cei din veac adormiți în catedrala episcopală „ Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Alături de Preasfinția sa, au colitorghisit soborul […]