În duminica a IV-a a Postului Mare Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Soroca

145

În duminica a IV-a a Sfântului și Marelui Post, numită și a Cuviosului Ioan Scărarul, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a slujit Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la biserica Marelui Mucenic Dimitrie din municipiul Soroca.

Respectând deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din 26 martie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, slujbele în toate bisericile din Vicariatul de Soroca, din sâmbăta și duminica a patra din Postul Mare au fost săvârșite fără participarea credincioșilor.

În cadrul jertfei euharistice arhiereul Sorocii s-a rugat pentru poporul drept-măritor, încercat în condițiile impuse de pandemie, pentru cei bolnavi și pentru lucrătorii medicali din prima linie în luptă cu Covid-19.

La ora 12:00, toate clopotele bisericilor din ținutul Sorocii au răsunat pentru a marca o rugăciune comună în vreme de grea încercare din cauza epidemiei, când clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii au fost separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune.

Biserica Ortodoxă se va afla Duminica viitoare în Duminica a V-a a Postului Mare, numită şi a Cuvioasei Maria Egipteanca.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
1909

Povestea lumânării

Cine vrea să împrăştie lumină trebuie să se pregătească să ardă. Aceasta este lecţia pe care ne-o predă lumânarea. V-aţi gândit vreodată? Lumânarea îşi împlineşte rostul ei doar dacă arde. Sensul ei este acela de a lumina prin ardere. Oamenii sunt, sau ar trebui să fie şi ei, nişte făclii. Mult mai frumoşi decât lumânările […]