Sectorul Eparhial Comunicare Internațională și Relații cu Mass-Media și Sectorul Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret în dezvoltarea programei de lucru

1010

 În a doua parte a zilei de marți, 5 aprilie 2016, cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în centrul Eparhial a fost convocată ședința Sectorul Eparhial Relații cu Mass-Media și Sectorul Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret la care au participat și Protopopii.

     Ședința a fost prezidată de prot. Vadim COROSTINSCHISecretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și Președinte a Sectorului Eparhial Comunicare Internațională și Relații cu Mass-Media și Sectorului Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret, care a prezentat programa de lucru a Sectorul Eparhial Comunicare Internațională și Relații cu Mass-Media:

     Colaborarea între Sectorul Sinodal Comunicare Internațională și Relații cu Mass-media cu Sectorului Eparhial Comunicare Internațională și Relații cu Mass-Media a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și în acest context s-a discutat următoarele: reflectarea zilnică a activităților din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și în pagina www.altarulcreditei.md, care va prelua și promova informația, alt punct, reflectarea vieții eparhiei noastre și în Revista Altarul Credinței, fiindcă nu toți au acces la internet, dar doresc să fie informați din viața și activitatea tuturor eparhiilor. În acest context Sectorul a prezentat Preasfințitului Petru materialul care va fi transmis colaboratorilor revistei sus numite.

     Pentru a mai bună desfășurare și prezentare a activităților din fiecare parohie, a fost create site-uri pentru fiecare protopopiat în parte și a secretarului eparhial, care ulterior, informația va fi centralizată pe site-ul episcopiei http://episcopia-ungheni.md/, site-urile protopopiatelor după cum urmează:

clik: Secretarul Eparhial

clik: Protopopiatul Ungheni

clik: Protopopiatul Nisporeni

clik: Protopopiatul Călărași

clik: Protopopiatul Hîncești

    Tot la acest subcapitol s-a prezentat eventual ideea despre transformarea site-ului episcopiei în Portal Ortodox ce prezintă Misiunea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

     Au fost numiți ca Membri a Sectorul Eparhial Comunicare Internațională și Relații cu Mass-Media următorii preoți:

Protopopiatul Ungheni: preot. Vitalie Nichiforeac

Protopopiatul Nisporeni: preot. Ion Țușca

Protopopiatul Călărași: prot. Vitalie Gore

Protopopiatul Hîncești: prot. Veaceslav Ciubotoreanu

   În cadrul ședinței, Episcopul a discutat despre importanța implementării proiectelor de lucru cu tineretul și dezvoltarea informațională a știrilor și evenimentelor din cadrul Episcopiei și Protopopiatelor.  Au fost discutate proiectele și evenimentele petrecute cu tinerii, în circumscripțiile eparhiei noastre și reușitele lor.

     După o pauză, ședința a continuat cu prezentarea programei de lucru a Sectorului Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret.

     Președintele Sectorului a mulțumit pentru activitățile desfășurate cu brio în acest Sector Eparhial și multiplele activități care se desfășoară în rândul tinerilor, aduc roade și de aceea lărgim orizontul de lucru în rândul tinerilor.

     Un prim punct de discuție a fost activitățile din Săptămâna Tineretului Ortodox, ce cuprinde Seminare cu tinerii din tot cuprinsul Epsicopiei de Ungheni și Nisporeni și a Concursului Brain-Ring, ediția a III – a, care va fi în ordinea următoare:

     18 aprilie 2016 - Protopopiatul Călărași:

     19 aprilie 2016 – Protopopiatul Ungheni.

     20 aprilie 2016 – Protopopiatul Nisporeni.

     21 aprilie 2016 – Protopopiatul Hîncești. 

     Pentru a face schimb de experiență a tinerilor, echipele de inițiativa a tinerilor voluntari ATOM se vor întâlni la 3 tabere desfășurate în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova:

1.Tabără Tinerețea, de la egal la egal amical – perioada 5 – 8 iunie, or. Nisporeni.

2.Tabără: De la tineri activi spre comunități participative – perioada 14 – 19 iulie.

3.Tabără: Tinerețe fără bătrânețe -  perioada 2 - 4 septembrie, or. Ungheni.

     Vizavi de fiecare tabără, participare și desfășurare o să fie prezentat pe site-ul nostru.

     S-a discutat și despre activitatea Ziua Tânărului Voluntar ATOM, care o să fie în data de 4 septembrie, or. Ungheni și va avea un program în totalente dedicat tinerilor. Sfânta Liturghie, Conferință: Sfânta Scriptură - de la citire la fapte, Finala Concursului Brain-Ring, ediția a III-a.

sursa http://www.vadimcorostinschi.info/


Articole Asemănătoare
913

Seminar raional al profesorilor de Religie din raionul Drochia

Joi, 4 mai, în Gimnaziul Popeștii de Jos s-a desfășurat Seminarul raional al profesorilor de Religie din raionul Drochia. Genericul întrunirii a fost: ”Forme și metode de organizare a procesului instructiv-educativ la Religie”. Oaspeții poposiți în această instituție au fost întâmpinați cu pâine și sare de către elevii și profesorii de aici. A urmat un […]

Articole postate de același autor
2493

„Dacă omul se roagă corect, o icoană poate deveni făcătoare de minuni”

Preacuvioase părinte stareț, orice icoană pictată corect are potențialitatea de a deveni făcătoare de minuni, chiar dacă e pe o hârtie sau o copie? Da. Minunea este declanșată de subiect. Toate icoanele pictate corect sunt făcătoare de minuni. Dar chiar și o icoană realistă poate să devină făcătoare de minuni, datorită subiectului. Dacă omul, care […]