Religia nu e o teorie, ci un mod de-a fi (Pr. D. Stăniloae)

867

Fericiți sunt tinerii de astăzi că pot merge nu numai să se închine fără nici o pedică, dar pot și sa lăse urme frumoase acolo pe unde pășesc.

Elevii din Instituția Publică Gimnaziul Saharna Nouă îndrumați de profesorul de religie Ieromonahul Vasilisc (Donica) și susținuți de directorul instituției, Peru Tamara, conștientizând că Învierea lui Hristos este începutul învierii noastre,au purces la realizarea planului preconizat pentru săptămâna tineretului ortodox.

Azi au desfășurat activitate de voluntariat-salubrizare a drumului spre Mănăstirea Sfânta Treime din Saharna — Drumul spre Tinda Raiului ,cum ii place să spună starețului acestei mănăstiri, Arhimandritului Adrian Baciu. Făcând bilanțul activității tinerii au rămas satisfăcuți de cele realizate și fericiți că astăzi au pășit din nou pe aceste locuri sfinte, pe unde a calcat însăși Maica Domnului.

Pătrunși de sentimentul că ,,Religia e matricea în care s-a zămislit cultura, făclia vieţii din care s-au aprins toate luminiţele valorilor morale şi culturale.’’( Părintele professor Ilarion Felea) au mers acasă determinați să participe și în continuare la fapte frumoase.

Sursa: http://manastirea-saharna.md/


Articole Asemănătoare
2451

Liceul „B. Dânga” din or. Criuleni şi-a ales hramul

Pe parcursul anului şcolar 2015/2016 s-a înviorat viaţa duhovnicească în Liceul „B. Dânga” din or. Criuleni. Preotul Ioan Ţuţuianu, clericul parohiei din orăşel, a devenit şi profesorul de Religie pentru o parte din învăţăceii liceului. Acest parteneriat şi cultivarea credinţei aduc primele roade. Elevii şi profesorii au solicitat identificarea unui protector ceresc. Acesta a fost […]

Articole postate de același autor
3274

Cum dobândim sănătatea sufletului?

Recunoaşterea şi respingerea cauzelor care ne îndeamnă spre păcat sunt preocupări majore ale Sfinţilor Părinţi. Spre pildă, Sfântul Ioan Casian ne sfătuieşte să nu ne îndepărtăm de oameni sub pretextul că însoţirea cu ei ne pricinuieşte căderea în păcat, deoarece „niciodată nu s-ar vătăma omul de om, dacă nu ar avea mocnind înăuntru pricinile patimilor. […]